avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... notificare cesiune de creanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

notificare cesiune de creanta

e prima data cand ma lovesc de aceasta situatie , de obicei se merge pe poprire....
am primit o notificare cesiune de creanta prin care sunt anuntat ca in baza unui contract de credit , incheiat intre un angajat al meu si o banca , acesta a cesionat drepturile salariale cu titlu de garantie reala mobiliara .....
prin urmare sunt debitor cedat,.....
intrebarea mea este in legatura cu aceasta notificare ..... nu ar trebuyi sa fie insotita de o copie dupa acest contract de credit in care este incl;usa si cesiunea de creanta?
acest contract nu trebuie conform noii decizii a curtii constitutionale ... investit cu formula executorie?


???? pot fi cesionate dreturile salariale cu titlu de garantie reala mobiliara ????
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2009
ENGFULL, utilizator
Cel mai recent răspuns: ENGFULL , utilizator 11:19, 17 Iunie 2009
Este vorba de o practica mai noua a bancilor care, din punctul meu de vedere este abuziva si la limita de jos a legii. Ceea ce trebuie sa aveti in vedere este faptul ca dumneavoastra ( societatea ) aveti calitatea de, debitor cedat atata timp cat persoana respectiva este angajatul societatii. Incepand cu data de la care aceasta persoana nu mai este angajatul societatii, nici societatea nu mai are calitatea de, debitor cedat.
In ceea ce priveste intrebarea dumneavoastra, raspunsul este da. Intradevar, banca avea obligatia ca la acea notificare sa va anexeze si o copie a contractului de credit in care este inclusa aceasta cesiune.
Cat priveste investirea cu formula executorie, conform legii bancare, contractul de credit reprezinta titlu executoriu de drept, fara a mai fi necesara investirea acestuia. Pe de alta parte, luand in considerare cele relatate de catre dumneavoastra, in speta nu este vorba de o executare silita ci de o notificare de cesiune, situatie in care nu se impune o eventuala investire cu formula executorie.
Doar în legatura cu Decizia CCR.

Notificarea cesiunii nu este act de urmărire silită. Deci, nu e nevoie de nicio investire, de nicio autorizare a vreunei instanţi.

Drepturile salariale nu pot fi cesionate. Drepturile salariale fac partedin acele creante incesibile. Ceea ce ati primit d-vs la firma este o notificare prin care vi se aduce la cunostinta aceasta cesiune pentru a va fi opozabila. Cedentul a cedat drepturile sale salariale astfel incat d-vs ati devenit debitorul cesionarului. Aceasta ar fi operatiunea juridica daca ar fi fost vorba de o creanta ce putea fi cedata.
pai si atunci ,.... daca drepturile salariale nu pot fi cesionate ...... ce valoare are aceasta notificare de cesiune a "drepturilor salariale"?!!!!!
in concluzie , opresc salariatului 1/3 din salariu pt a o vira in contul bancii?
nu trebuie sa primesc si o copie dupa acel contract?
ce putere am eu , ca "persoana notificata " sa "controlez " legalitatea acestei proceduri ?
pot refuza sa virez banii in contul bancii pe aceasta procedura ? cum argumentez ? cine imi da acest drept?
m-am uitat in legea 99/99 , e drept ca la domeniul de aplicare a legii sunt cuprinse o sfera larga de bunuri , insa veniturile salariale nu sunt cuprinse in mod explict .

in continuare , mie mi se pare cel putin bizara aceasta "formula " adoptata de banca ......" cesiunea veniturilor salariale cu titlu d garantie reala mobiliara "...............

dl av alexandru unde se precizeaza ca veniturile salariale nu pot fi cesionate?

va multumesc . si mai astept pareri
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2009
ENGFULL, utilizator
Poate va ajuta linkul acesta(vedeti art. 10):
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Venturi salariale cesionate? ENGFULL ENGFULL veniturile slariale pot face obiectul unei cesiuni cu titlu de garantie reala mobiliara? am primit o notificare de cesiune de creanta prin care sunt ... (vezi toată discuția)
Notificare cesiune de creanta constituie titlu executoriu? simonabi simonabi Buna ziua, am o speta de care nu m-am lovit pana acum. Institutia a primit o notificare cesiune de creanta din partea unei banci prin care este anuntata ca ... (vezi toată discuția)
Angajator debitor cedat Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Angajatorul a devenit debitor cedat printr-o notificare de cesiune de creanta! Prin contractul de imprumut, incheiat de o salariata cu o banca, ... (vezi toată discuția)