avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Angajator debitor cedat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Angajator debitor cedat

Buna ziua

Angajatorul a devenit debitor cedat printr-o notificare de cesiune de creanta!
Prin contractul de imprumut, incheiat de o salariata cu o banca, aceasta a cesionat drepturile salariale in favoarea bancii.
Angajatorul a fost notificat sa vireze lunar rata contractului de imprumut, in calitate de debitor cedat.
Astfel, bancile se asigura ca isi incaseaza lunar rata, dar angajatorul are dreptul sa retina din salariul salariatei o suma oricum - (art. 169 (1) CM?
Ce se poate intampla in cazul in care angajatorul nu da curs acestei notificari?
Se poate contesta aceasta?
In curand va deveni o practica a bancilor iar aceste notificari sunt trimise prin executor judecatoresc, pentru opozabilitate.

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 5 Iunie 2015
Florescu Madalina, utilizator
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 13:28, 6 Iunie 2015
Debitorul cedat – este persoana care are calitatea de debitor fata de cedend, pana la momentul cesiunii de creanta si ,ulterior, fata de cesionar, dupa momentul cesiunii de creanta.
Debitorul cedat este tert fata de cesiune si, in consecinta, nu este necesar acordul lui in vederea realizarii cesiunii de creanta.
Pentru a-i fi opozabila aceasta cesiune, lui cat si celorlalti terti, debitorul trebuie notificat asupra debitului cedat, in vederea acceptarii cesiunii de creanta.
Calitatea de debitor cedat este diferita de tert poprit, unde obligatia de retinere si plata catre creditor este obligatorie prin lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare tert poprit vs. contract de cesiune creanta Georgelius Georgelius Buna ziua, Va rog ajutati-ma sa lamuresc o dilema. Societatea X primeste o notificare de la un executor judecatoresc, prin care este somata ca, in ... (vezi toată discuția)
Contracte - preluare creanta horia2010 horia2010 Daca un contract se incheie intre doua parti atunci pe ce drept o a treia parte poate prelua drepturile uneia fara acordul celeilalte? cum se poate contesta ... (vezi toată discuția)
Notificare cesiune de creanta ENGFULL ENGFULL e prima data cand ma lovesc de aceasta situatie , de obicei se merge pe poprire.... am primit o notificare cesiune de creanta prin care sunt anuntat ca in ... (vezi toată discuția)