avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA SRL-D neplatitor de TVA doresc sa vand marfa produsa ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

SRL-D neplatitor de TVA doresc sa vand marfa produsa in UE - trebuie sa devin platitor de TVA?

Buna ziua,
Am un SRL-d neplatitor de TVA, productie confectii textile. Doresc sa vand produsele mele in Italia si as dori sa stiu daca pot face facturile tot fara TVA (nu voi depasi plafonul de 10.000 euro), sau trebuie sa devin platitor de TVA?

Pentru clientul meu care este platitor de TVA, este avantajos sa ii emit facturi fara TVA?

Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 11:49, 10 Martie 2014
Ii poti emite facturi fara TVA doar daca esti inregistrat in Registrul Operatorilor Intracomunitari, si esti si tu platitor de TVA in Romania.
Poti vinde fara probleme neplatitorilor de tva din Italia.
Daca vrei sa vinzi unei firme platitoare de TVA trebuie sa te inregistrezi in scopuri de tva / ROI sau sa mergi la fisc si sa ti iei un cod de tva intracomunitar. Vei ramane neplatitor de tva in tara dar cand vinzi in Italia vei folosi acel cod de tva ( factura se face tot fara tva).
Multumesc mult pentru ajutor, iar daca depasesc suma de 10.000 euro trec automat la platitor de TVA??
10.000 E este plafon la achizitii. Daca il depasesti trebuie sa te inregistrezi in ROI.
La livrari intracomunitare nu exista plafon .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare - firma neplatitoare de tva Adinel84 Adinel84 Buna ziua, Am o firma neplatitoare de tva si vreau sa fac achizitii intraconunitare. Trebuie sa ma inregistrez in ROI, daca valoarea achizitiilor intr-un an ... (vezi toată discuția)
Srl nou neplatitor de tva a achizitionat din spania produse de 14 300 euro , devine platitor de tva in urma acestei achizitii? hilo hilo un srl infiintat in luna noiembrie 2010 ca fiind neplatitoare de tva a achizitionat dintr-un stat membru ue adica spania confectii in valoare de 14 300 ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon antispam antispam Buna ziua tuturor. Din cate am inteles, in cazul unui PFA care presteaza servicii intracomunitare, in momentul in care se depaseste plafonul de incasari de ... (vezi toată discuția)