Dupa ce am realizat o... "Amenajare Teren" ...si cunoscind ca, este considerat ca un mijloc fix, amortizabil, in 10 ani...intrebarea care se pune (nedumerirea), este ca,
...se incadreaza in grupa 1, dupa care valoare, se plateste 1.5% taxe incepind de anul acesta ?
Eu, nu am gasit in nomenclatorul codurilor de clasificare, unde sa-l incadrez .
Chiar nu este indiferent !
Buna seara,
...este vorba despre un teren arabil( cca 10.150 mp ...40 m x ~270 m), ce primavara(dupa topirea zapezii) si toamna(ploi sustinute) era inundat. L-am ingradit, executind pe tot perimetru postament beton armat, in medie la cca h=80 cm, postamentul cu stilpi de beton, rezultind o Imprejmuire (cod. 1.6.3.2 ~ 115.000 Ron), dupa care am ridicat cota terenului cu cca. 0,4 - 0,7 mt, cu pamint si refuz levigabil (cca 150 de camioane de 30 mc), am nivelat terenul cu utilaje, iar partea de platforma pietruita drumul de acces l-am si compactat. Astfel a luat nastere o cheltuiala amortizabila denumita \" Amenajare Teren\" la cca 80.000 de Ron.
Il amortizam de 4 ani cf. codului fiscal (10 ani), pina anul acesta nici o problema.
Dar...acum cu taxa pe constructii de \" 1.5 %\" ...ca sa nu ma expun ulterior...la un control de fond(inspectie fiscala)...la un atac de cord,...as dori sa vad cum sa fac !
(editat)
Sint inginer de generatie mai veche, am 60 de ani si ma consider si trecut prin viata si experimentat,
dar aici,... nu ma descurc...nu este o rusine?
Joan Ghiurcuta - administrator societate