avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Proces verbal de sechestru
Discuție deschisă în Executare silită

Proces verbal de sechestru


Buna seara,

Executorul intentioneaza sa puna sechestru pe bunurile mobile ale debitoarei, doresc sa va intreb daca poate sechestra combina frigorifica a acesteia ( singura de altfel),sau este considerata bun de uz casnic indispensabil traiului debitorului?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:25, 2 Martie 2014
Conform prevederilor Codului de procedura civila exista anumite categorii de bunuri neurmaribile in temeiul legii,printre care bunurile de uz personal sau casnic strict necesare debitorului si familiei sale
Multumesc pentru raspuns.
Nu am inteles din raspunsul d-voastra ,daca combina frigorifica intra in categoria bunurilor indispensabile traiului debitorului?
Da, intra in categoria strictului necesar. In lege nu e vb de " indispensabile traiului" pt ca niciun bun nu e indispensabil traiului, ci e vb de strictul necesar pt debitor si familia lui.. sa aiba un pat, un frigider, un aragaz.. daca ar fi vb de bunuri de acelasi fel. adica ar avea si combina noua si un frigider mai vechi dar functionabil, se poate lipsi de combina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita asupra bunurilor Angelsy Angelsy Am divortat de fostul sot, la notar si am facut o intelegere, prin care ma angajam sa-l despagubesc cu o anumita suma de bani. I-am dat o parte din bani in ... (vezi toată discuția)
Unde vand executorii Sever Simion Sever Simion As dori sa stiu unde vand executorii judecatoresti bunurile din casele oamenilor? Ma refer la mobile, aparatura electrocasnica, tablouri, covoare? Tot ce ... (vezi toată discuția)
Executare silita - imobil in comun, bunuri in comun tibys tibys Buna ziua, -Se poate executa silit un imobil in proprietate comuna cu sora si mama ? - Se pot executa bunurile strict necesare ? Nu exista alte venituri ... (vezi toată discuția)