avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere sofer ramas fara permis
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere sofer ramas fara permis

In scurt timp mi se va retine permisul pe 30 zile pentru un politist care a avut un exces de zel firma ma poate concedia pe acest motiv? sint sofer distribuitor.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:12, 2 Martie 2014
Nu neaparat. Ori va luat concediu fara plata, ori concediu de odihna (daca aveti chef), ori vi se dau alte sarcini pe acolo prin curte. Bafta!
dar legal firma ma poate da afara pentru ca nu am permis. Daca eu imi iau concediu fara salar sau concediu firma se poate inpotrivii? va multiumesc pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Duminică, 2 Martie 2014
ceferistul10, utilizator
ceferistul10 a scris:
dar legal firma ma poate da afara pentru ca nu am permis.

Legal trebuie citit contractul de munca, contractul colectiv de munca (daca exista) si Regulamentul intern si vazut daca exista clauze cu privire la suspendarea dreptului de a conduce auto de catre autoritatile rutiere, si legatura cu munca dvs. Nu exista scris in lege aceasta situatie la modul concret si de aceea aspectul trebuie tratat in conventia dintre parti (contractul de munca), care are putere de lege intre parti.


ceferistul10 a scris:
Daca eu imi iau concediu fara salar sau concediu firma se poate inpotrivii? va multiumesc pentru raspunsuri.

Da, se pot impotrivi, insa la fel trebuie vazut ce scrie in cim si in Regulament (in mod normal trebuie sa existe precizari cu privire la aceste situatii, mai ales ca este firma de distributie, deci foloseste sofeuri in mod constant).


Totusi, mi se pare nefiresc ca toata lumea de la firma sa fie impotriva dvs. si sa incerce sa va dea afara doar pentru ca vi s-a suspendat 30 zile permisul (mai putin situatia in care sunteti la a N-a abatere de acest fel).
Oricum daca sunteti dat afara nejustificat (de Regulament sau contractul de munca), va puteti adresa justitiei si puteti fi repus in drepturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere nelegala Ingram Ingram Buna ziua! As dori sa supun atentiei dvs. urmatoarea situatie: Am beneficiat de concediu pre si postnatal 126 zile pana in data de 05.01. 2014. In data de ... (vezi toată discuția)
Contestarea suspendarii permisului la jud sec 3 vol197 vol197 Am fost implicat intr-un accident..in incinta unei statii de combustibili, stateam pe loc la pompa,la rand...un alt conducator auto in spatele meu a vrut sa ... (vezi toată discuția)
Permis conducere mihairusu83 mihairusu83 Buna ziua, in luna februarie a acestui an (2015) mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 zile.Am facut recurs iar dupa 3 saptamani am primit o ... (vezi toată discuția)