avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie din Romania
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie din Romania

Am lucrat in romania cu carte de munca timp de 14 ani. Acum locuiesc in germania de 10 ani. Cei din Germania vor o recunoastere a celor 14 ani munciti in Romania. Ce trebuie sa fac ? #-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:20, 10 Martie 2014
1. Mergeti la Casa de pensii din Germania si solicitati sa completati formularul E207 = "Certificatul pentru cariera asiguiratului".

2. Dupa ce il completati il lasati tot acolo si se ocupa ei sa ia legatura cu autoritatile din Romania si sa primeasca raspuns.
Multumesc pentru raspuns .
Am uitat sa mentionez ca nu am implinit inca varsta de pensionare ( am doar 44 de ani ).
In acest caz se poate aplica Formularul E 207 de care ati mentionat ?

multumesc, simona meffert
Da, il puteti solicita ca sa il aveti atunci cand veti avea nevoie.
multumesc
Am gasit formularul pe net. L-am printat, si ..... cateva nelamuriri :
poz. 1.8 .....nr nat de securit sociala ?
2 .......nr de identificare ?
5.1 .... nr de iden la instit care instrum cererea ?
5.2 .....nr de iden la instit in cauza ?
6 ........ se completeaza de catre casa de pensii din germania ? cred ca da
7 ........ se completeaza de catre mine ? cred ca da

multumesc anticipat,
simona meffert

Alte discuții în legătură

Contact de munca in italia carare gianina carare gianina buna seara ma numesc gianina si muncesc de 2 ani in italia cu contact de munca de 4 ore in meseria de badanta , contactul este inregistrat la inps in ... (vezi toată discuția)
Vechime din franta Romeo Valentin Romeo Valentin Buna ziua ! Am lucrat in Franta 12 luni cu acte legale, angajat. Pot beneficia aici in tara de vechimea respectiva in calculul pensiei/vechimii ? Ce ... (vezi toată discuția)
Pensionar in romania solicita dupa 10 ani de munca in ue, recalcularea pensiei lungus22 lungus22 Sunt pensionara in Romania din 2004. Am avut 30 de ani de munca in Romania si am mai muncit 10,5 ani in Spania. Solicit pensia in Spania fiindca m-am stabilit ... (vezi toată discuția)