avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 167 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Penalitatile si TVA-ul
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Penalitatile si TVA-ul

SALUT !


#-oStie cineva daca penalitatile se calculeaza asupra pretului contractului la care se adauga TVA sau fara TVA? Stiu ca facturile de penalitati, in conformitate cu codul fiscal, se emit fara a se calcula si TVA insa nu imi este clar daca si calcularea propriu-zisa a penalitatilor se face asupra pretului contractului impreuna cu TVA sau fara TVA. Sper ca am fost clar . Va multumesc
X-(
Cel mai recent răspuns: Emil Lasconi , Consilier juridic 16:53, 24 Aprilie 2009
As mai adauga la cele precizate deja ca penalitatile nu poarta asupra pretului contractului, ci asupra sumei facturate, creanta dvs. fiind reprezentata de suma efectiv facturata. De asemenea, chiar daca sunt prevazute in contract, pentru a fi platite de debitor, penalitatile trebuie facturate (in cazul unei actiuni in instanta insa, chiar daca nu ati apucat sa emiteti factura de penalitati, acestea tot pot fi cerute).
:thumbup: Mersi frumos. Incerc sa inteleg mai multe in acest domeniu deoarece este prima data cand ma lovesc de el . Criza ne-a dat pe toti peste cap. Mi s-a acrit de penalitati .#-o . Va doresc numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul penalitati nerespectare contract kyky42 kyky42 Cum se calculeaza penalitatile in cazul nerespectarii ( neindeplinirii ) unui contract de catre prestator? Procent din valoarea fara tva sau din valoarea cu ... (vezi toată discuția)
Achizitie ascensor iuly67 iuly67 In iulie 2007 am facut un contract cu o firma pentru achizitionarea unui ascensor de persoane pentru o scara de bloc, termenul de livrare si executie era in ... (vezi toată discuția)
Tva nespecificat in contract ioanandreica ioanandreica Am un contract pentru servicii de internet . Pretul abonamentului este 450 euro. Furnizorul imi factureaza 450euro +TVA.Acest TVA nu este specificat in ... (vezi toată discuția)