avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce contract este necesar pentru sediul firmei intre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce contract este necesar pentru sediul firmei intre proprietar si administrator in cazul in care este una si aceiasi persoana?

Buna ziua,
Societatea are un sediu social si un punct de lucru.Pentru sediul social administratorul firmei are un act de donatie pe numele sau (nu pe firma),iar pentru punctul de lucru are act de vanzare cumparare tot pe numele sau.
Ce contracte trebuie facute intre administatorul firmei si propria firma pentru aceste spatii?si ce implicatii au aceste contracte?
Intre administratorul societatii, in calitate de proprietar al spatiilor, si societate, in calitate de chirias, pot interveni contracte de comodat (inchiriere fara plata). In acest caz, contractele nu se declara si nu se achita de catre proprietar impozite. Contractele pot fi incheiate sub semnatura privata, nefiind necesara forma autentica a acestora. Contractele vor fi semnate de catre administratorul societatii, in calitate de proprietar si de reprezentant legal al societatii.
In cazul in care alegeti sa incheiati contracte de inchiriere pentru aceste spatii, societatea va datora chiria lunara proprietarului iar acesta va declara contractele la fisca si va achita impozit pentru venitul obtinut din cedarea folosintei in valoare de 16% si cass de 5,5%.
Incheiati un contact de comodat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De la ctr de comodat la ctr. de inchiriere - firma are deja sediul social la aceasta adresa tresor tresor So...ma confrunt cu urmatoare situatie: Eu proprietara apartament. Eu asociata intr-o firma care are sediul social in acest apartament. Intre mine si ... (vezi toată discuția)
Deschidere punct de lucru/neclaritate lumy81 lumy81 Buna! va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta(mentionez ca sunt super-extra novice in domeniu...asa ca fiti indulgenti chiar daca pun intrebari tampe): avem ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat angelica36 angelica36 buna ziua! am si eu o intrebare vreau sa imi fac o firma, pot sa fac contract de comodat intre mine si sotul meu pe apartamentul in care locuim pt a-mi face ... (vezi toată discuția)