avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Azi se dã startul depunerii cererilor de ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Azi se dã startul depunerii cererilor de subvenție pe suprafațã!

Începând de azi, 3 martie 2014 și până pe 15 mai inclusiv, fermierii români pot depune cererile de sprijin pe suprafaţă aferente anului 2014, fără a fi penalizaţi.

Pentru cererile de subvenție pe suprafață (SAPS) depuse în perioada 16 mai-9 iunie 2014 se vor aplica penalizări de 1% pe zi pentru fiecare zi de întârziere, a anunţat Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Măsurile de sprijin pe suprafaţă sunt schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS) şi şase ajutoare naţionale tranzitorii (ANT), respectiv pentru culturi în teren arabil, pentru in şi cânepă pentru fibră, pentru tutun, hamei şi sfeclă de zahăr. Anul acesta vor fi puse în aplicare schema de plată separată pentru zahăr, schema de sprijin pentru orez din zonele defavorizate altele decât zona montană şi plăţile compensatorii pentru măsurile de dezvoltare rurală.

APIA precizează că se vor continua pe segmentul de dezvoltare rurală angajamentele aflate în desfăşurare, iar pentru cele care au fost finalizate în anul 2013 se acceptă prelungirea lor cu un an, pentru anul 2014, sub rezerva aprobării PNDR de către Comisia Europeană. În această categorie intră măsura 211 – Plăţi compensatorii pentru zonele montane defavorizate, măsura 212 – Plăţi compensatorii pentru zonele specific şi semnificativ defavorizate din punct de vedere natural şi măsura 214 – Plăţi de Agro-mediu, cu precizarea că aici pot fi combinate pe parcelă mai multe pachete. În total sunt 7 pachete, respectiv Pachetul 1 (P1) – Pajişti cu înaltă valoare naturală, Pachetul 2 (P2) – Practici agricole tradiţionale; Pachetul 3 (P3) – Pajişti importante pentru păsări; Pachetul 4 (P4) – Culturi verzi; Pachetul 5 (P5) – Agricultura ecologică; Pachetul 6 (P6) – Pajişti importante pentru fluturi; Pachetul 7 (P7) – Terenuri arabile importante ca zone de hrănire pentru gâsca cu gât roşu.

Se pot combina pe parcelă: P1 cu P2 sau P4 cu P5, însă nu şi P4 cu P7.
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Registrul fermelor justinn justinn Buna ziua, se mai pot face inscrieri in registrul fermelor?Multumesc! (vezi toată discuția)
Apia-campania de primire a cererilor de platã Daniela Bolog Daniela Bolog APIA demarează joi, 1 martie 2012, Campania de primire a cererilor de plată pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă. Pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene celbun celbun buna ziua vreau sa stiu de la cati ani poti sa ei fonduri europene si ce acte iti trebuie vreau sa iau fonduri europene nerambursabile pentru o ferma de ... (vezi toată discuția)