avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestare amenda pentr neprezentare de CI
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestare amenda pentr neprezentare de CI

Buna ziua.In data de 16.04 am parcat masina proprietate personala in fata blocului unde locuiesc.La ora 22.30 au sunat la usa doi agenti in uniforma de la o sectie de politie din apropiere care , dupa ce s-au prezentat, m-au interbat daca am parcat masina pe locul de parcare al unui vecin pentru ca au primit o reclamatie prin nr unic 112 de la 'cineva' ca eu am ocupat un loc de parcare platit si mi-au cerut sa ma legitimez.I-am intrebat de unde au aflat ca este masina mea si de ce sa ma legitimez intrucat nu am facut ceva ilegal: le-am precizat ca in momentul in care imi spun motivul legitimarii o sa le prezint CI.Mi-au spus ca incalc Hotararea Consiliului Local 36/2002 si ca sunt pasibil de amenda x milioane.Mi-au prezentat actele de inchiriere a locului respectiv, nr.35 (precizez ca locul unde am parcat nu este pevazut cu indicatoare care sa precizeze ca este parcare platita).Dupa ce mi-au aratat actele locului respectiv am prezentat CI, i-am intrebat daca pot sa-i filmez in timpul discutiei noastre (am primit acceptul lor) si am coborat sa mut masina.In momentul in care am vrut s mut masina , pe trotuar scria locul nr 36.....rezumand: la 112 a sunat proprietarul locului 35 care avea o intelegere cu proprietarul locului 36 iar agentii , vazand asta, au inceput sa-l caute prin bloc pe proprietarul locului 36.Eu oricum mutasem deja masina dar agentii m-u amenintat ca oricum imi vor da amenda ca nu am prezentat CI (desi il prezentasem) si ca nu am mutat masina (am mutat-o imediat ce mi s-a adus la cunostinta ca este un loc inhiriat).Am facut plangere la Sectia 25 chiar in acea noapte imotriva acelor agenti.
De ce nu am vrut sa arat de prima data CI? Pt ca si proprietarii locurilor 35 si 36 , desi au platit 'parcarea' pe anul 2009 le ocupa in mod incorect.
Intrebari:
- agentii Sectiei 25 din Bucuresti pot da amenzi pentru ocuparea unui loc de parcare inchiriat de la ADP6 fara a avertiza in prealabil proprietarul masinii care a parcat pe locul respectiv si chiar daca acesta a mutat masina de pe locul respectiv cand i s-a adus la cunostinta acest lucru? (era pentru prima data cand parcam pe locul respectiv, impotriva mea nu mai exista plangeri cu privire la acest lucru)
- in cazul in care sunt amendat cum pot contesta aceste amenzi.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: pfc28b , utilizator 08:13, 24 Aprilie 2009
agentiide politie DA pot da amenzi chiar fara avertisment. ce motive aveti sa o contestati? pe trotuar scria 36? deci erau locuri marcate, se inteege ca apartin unora.
nu prea aveti motive sa contestati.
politia are atributii in sensul dea ne legitima, deci dvs era normal sa va prezentati actul de identitate, indiferent daca vecinii 35 si 36 ocupa corect sau incorect parcarea...se pune problema de cum respectati dvs legea...ce fac ei, ii intereseaza direct si personal.
referitor la CI motivati ca nu l-ati prezentat imediat, deoarece nu erati convins ca acele persoane erau politisti sau se dadeau drept politisti.

av.m.vasilescu
Sa inteleg ca ma pot trezi cu agenti la usa la 2 noaptea ca sa-mi ceara buletinul...asa de curiozitate...fara sa fi facut ceva si agentii fara sa prezinte motivul pentru care sunt la usa apt meu...interesant

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare ridicare auto FeelLikeANut FeelLikeANut In data de 4 mi-a fost ridicata masina aflata la 1m distanta de un indicator de parcare (1m dupa indicator, asadar regulamentar) motivul ridicarii pe care-l ... (vezi toată discuția)
Amenda - parcare pe loc cu abonament adas1984 adas1984 Buna ziua, Acum o saptamana am parcat masina in fata blocului. Dimineata, m-am trezit cu o Nota de Constatare in parbriz prin care mi se aducea la ... (vezi toată discuția)
Amenda stupida pentru parcare! eek_alex eek_alex Buna seara! Va salut cu respect pe toti si va rog foarte mult sa ma ajutati cu cat mai multe informatii la rezolvarea problemei mele! In seara de ... (vezi toată discuția)