avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda - parcare pe loc cu abonament
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda - parcare pe loc cu abonament

Buna ziua,

Acum o saptamana am parcat masina in fata blocului. Dimineata, m-am trezit cu o Nota de Constatare in parbriz prin care mi se aducea la cunostinta ca locul de parcare respectiv este cu abonament si prin urmare am ocupat locul abuziv urmand sa platesc o amenda de 100 de lei in 48 de ore (200 de lei altfel). Aberanta mi se pare suma!!!!!!! :O
Problema este urmatoarea: locul de parcare nu este semnalizat ca fiind cu abonament (spre deosebire de alt loc de parcare la 50 de m care este ingradit si are un semn mare de Parcare cu abonament) si in dimineata respectiva am mers la primarie sa contest aceasta Nota de Constatare inainte de ami se emite Procesul Verbal.
La nici o saptamana de la contestare am primit prin posta decizia prin care am fost anuntata ca mi se va intocmi Procesul Verbal si ca va trebui sa achit totusi contravaloarea acestei amenzi.
Totodata am constatat ca pe Nota de Constatare adresa unde am parcat este trecuta gresit, astfel numarul strazii este 109 iar pe |Nota de Constatare este trecut nr. 176. Numarul 176 nici nu exista la strada respectiva.
Este acesta un motiv de nulitate al notei de constatare?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: adas1984 , utilizator 13:14, 25 August 2009
Buna ziua.Locul unde a-ti parcat,este concesionat de primarieca si loc de parcare?Este semnalizat ,delimitat de celelellte locuri de parcare?Daca locuiti in blocul respectiv detineti calitatea de riveran,respectiv prioritate pentru obtinere de loc parcare.daca Nota de constatare contine date de identificare eronate ,care nu coincid cu realitatea,puteti motiva contestatia inclusiv cu acest aspect.
Buna ziua, locul de parcare este semnalizat ca fiind loc de parcare dar nu este semnalizat ca fiind cu abonament. In fata blocului sunt mai multe locuri de parcare si dintre toate cca 50 de metri mai in spate fata de cel cu pricina exista un loc de parcare cu abonament care are intr-adevar o placuta de semnalizare(singurul semnalizat).
Am discutat si cu Administratorul blocului care mi-a spus ca locurile de parcare din fata blocului nu sunt cu abonament (se pot face abonamente dar el nu stia sa fie vreun abonament pe vreunul dintre locuri)
Buna seara.Din precizarile dvs actuale,rezulta ca sanctiunea este in drept aplicata.In conditiile in care a-ti constatat erori in ceea ce priveste corectitudinea datelor de identificare completate de catre agentul constator la adresa sau datele dvs personale,puteti contesta in termen legal PV cu motivarea respectiva.PV la rubrica observatii ce contine ?PV in partea superioara contine datele de identificarea ale agentului constatator ?Reveniti cu precizari
cam mica amenda,

eu am luat 1500 ron

nu esti din bucuresti/
Conform OG2/2001 doar PV completat cu date incorecte e ste lovit de nulitate nu si Nota de Constatare. Daca PV se va emite ulterior si va avea date incorecte puteti sta linistita. Oricum va fi trebuie contestat dar nu la Primarie ci direct la Judecatoria de pe raza teritoriala in care locuiti.

Alte discuții în legătură

Amenda parcare pauld pauld Salut si mersi anticipat de raspuns Situatia e in felul urmator : Personal, am abonament de parcare pe un loc in fata scarii. Intre timp, s-au facut ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare rezervat - amenda Andrew2424 Andrew2424 Buna ziua! Am și eu o problema,eu nu sunt din bucuresti și pe data de 27 am lăsat masina parcata intr-un loc de parcare langa blocul unde prietena mea sta ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala mnkmnk mnkmnk Buna ziua, Daca am fost amendata intr/o parcare cu plata, a primariei cred, de politia locala pentru ca am parcat pe un loc pentru persoane cu dizabilitati, ... (vezi toată discuția)