avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda stupida pentru parcare!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda stupida pentru parcare!

Buna seara!
Va salut cu respect pe toti si va rog foarte mult sa ma ajutati cu cat mai multe informatii la rezolvarea problemei mele!
In seara de 23.11.2010, ora 23.30 am parcat pe trotuarul unei strazi din Timisoara, autoturismul proprietate personala(inmatriculat in Galati). Toate masinile erau parcate longitudinal cu strada (jumatate pe trotuar si jumatate pe strada). Fiind noapte, nimeni pe strada pe care sa incomodeze parcarea mea si lipsind doar 6-7 minute, am lasat masina cumva in diagonala, nu exact la fel ca celelalte masini parcate in aceeasi coloana. Repet, in diagonala nu perpendicular cu trotuarul! Cand m-am intors la masina, doi agenti care probabil ma pandisera, faceau poze si completau o instiintare de amenda. Nu e vorba de proces verbal ci de o instiintare de amenda(de la 600 la 1200 RON!!!) care trebuia apoi lipita pe geam dar n-au mai apucat s-o lipeasca fiindca mi-au predat-o in mana si am plecat. Acum cateva zile am primit acasa(la Galati) doua invitatii, cu doua date diferite la care sa ma prezint la o anumita sectie de politie din Timisoara(cu siguranta pentru a-mi da amenda). In ambele scrie in josul paginii ca in caz de neprezentare se va aplica sanctiunea prevazuta de art.3, pct .31 din Legea nr. 61/1991 republicata!
Intrebarile mele sunt:
- Cum s-ar putea dovedi ca eu am primit vreo instiintare sau vreo invitatie?
- Ce se intampla in cazul in care nu ma prezint la sectie la niciuna din datele mentionate de ei in invitatii?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: eek_alex , utilizator 21:25, 28 Martie 2011
1-Cu ocazia intocmirii raportului de activitate,cei 2 agenti au precizat individual modul de comunicare a PV constatate
2-Daca nu va prezentati la datele mentionate in invitatie,politia comunica cuantumul amenzii la autoritatea locala unde are domiciliul contravenientul si in final amenda se ingistreaza in debitul acestuia
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
goe_07, utilizator
As mai avea o intrebare... daca nu platesc amenda respectiva care ar putea fi repercursiunile? Se prescrie dupa o anumita perioada sau chiar ii creste valoarea in timp?
Va multumesc pentru raspuns si pentru timpul acordat!
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
eek_alex, utilizator
In cazul in care nu platiti amenda cand o sa mergeti la administratia financiara sa va platiti impozitul anual pe locuinta sau masina o sa va oblige sa platiti si amenda si daca nu vreti s-o platiti o sa va sicaneze cu mai multe probleme. Administratiile financiare locale au metode speciale de a va supune la plata acestei amenzi mai ales in perioada aceasta de criza financiara.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot parca pe calea de acces a curtii mele daca blochez alte masini? giulia.vic giulia.vic Buna ziua, Doresc sa parchez pe calea de acces a curtii mele, fara a incomoda vecini, pietoni, etc. Problema este ca perpendicular pe calea de acces este un ... (vezi toată discuția)
Primit pv pol. locală galați, în lipsă, pentru parcare neregulamentară, fără invitație prealabilă la sediu virgiliuadr virgiliuadr Bună ziua. Pe data de 15 octombrie a.c. am fost, cu autoturismul, la o piață din Galați, numită popular Piața Basarabiei. Am parcat mașina pe trotuar ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala cluj glt2112 glt2112 Stimati consultanti, Situatia in fapt: Am parcat masina pe o strada laterala blocului in care locuiesc cu jumatate pe carosabil, si jumatate pe trotuar. Am ... (vezi toată discuția)