avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca

buna ziua
aş dori să mă sfătuiţi în într-o mica problemă: azi 3,03,2014 ar fi trebuit sa fie prima zi de muncă după încetarea concediului de maternitate.Drept urmare am fost la director, mi-au spus că mă voi întoarce pe vechiul post, am citit contr. colectiv de muncă, şi cel individual, iar în conţinutul celui individual era stipulată o clauză care suna aşa,,:indiferent de motivul pt care încetează contr de muncă, angajatul se obligă să nu semneze un nou contract de muncă la o firmă concurentă care are acelaşi domeniu de activitate pe o perioadă de 24 de luni de la încetarea contr individual de muncă,,

X-(
acum problema nu e chiar aşa spinoasă numai că această clauză nu îmi dă mie posibilitatea să practic o activitate în paralel cu cea pe care trebuia sa o încep de azi
deci ce mă sfătuiţi să fac, căci am fost şi am încercat să vorbesc cu angajatorul despre acest lucru, şi m-am lovit de un zid
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:14, 3 Martie 2014
Seamana cu o clauza de neconcurenta, care d.p.d.v.legal nu are nicio valoare si poate fi anulata in instanta.

si ce ma sfatuiti sa semnez contr individual asa cum e si apoi sa ii actionez in instant?
caci azi am refuzat semnarea contr de munca si deci pe ziua de azi sunt neacoperita ca sa zic asa!
sau as putea cere somaj?
multumesc!
1. Puteti semna c.i.m. si apoi sa solicitati anularea acelei clauze in instanta sau puteti cere angajatorului scoaterea ei din cuprinsul c.i.m.

2. Nu aveti cum sa solicitati somaj dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza in contractul de munca danielbratu danielbratu Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns, lucrez in vanzari si intr-un timp de cativa ani am realizat un portofoliu de clienti pentru respectiva societate, in ... (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta Ayana1 Ayana1 Puteti, va rog, sa ma ajutati cu un raspuns privitor la clauza de neconcurenta stipulata in contractul individual de munca? Stiu ca: Angajatul poate fi ... (vezi toată discuția)
Interdictia de a lucra in cumul in acelasi domeniu de activitate. avbanu avbanu Un angajator doreste sa introduca in contractul de munca o clauza prin care angajatului ii este interzis sa lucreze si pentru un al angajator, prin cumul, in ... (vezi toată discuția)