avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salar - lamurire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salar - lamurire

Buna seara!1. Am si eu o intrebare sau mai bine zis o nelamurire! Matusa mea lucreaza ca si ingrijitoare la o gradinita iar pe fluturas ii apare Salariu de baza-846 acum dupa ultima marire iar mai jos is specificate toate impozitele si taxele cum ar fi ---CAS--47 CIASOC-89?? Ce ii asta? Deducere persoanala-250?? Iar la final netu arata asa...633 virat card! 2.Am un coleg care lucreaza ca si Agent de securitate-firma serioasa cat de cat! Dar la el apare pe fluturas-total salar baza-882 si 656 net! Numai zic ca ia inca 300-400 lei pe langa si nici acum nu intelege de unde vin aia etc! Deci el ajunge in total la salar de 1200 lei! Intrebarea ii de ce la Gradinita are brutu difeferit de colegu meu si netu la fel? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 4 Martie 2014
pentru coleg va pot raspunde eu , si anume : este angajat pe inca o firma de securitate cu program part/time , adica cu jumatate de norma. conform normelor muncii un angajat are dreptul sa munceasca 12 ore pe zi . 8 ore de la o firma si 4 ore de la alta, deci nu incaseaza bani la negru.
informatie din sursa sigura.
Pai nu ii ca are contract doar cu firma aia! Nu il deranjeaza ca primeste bani aia doar ca nu stie de unde si cum! Ii platit pe ora si cand aduna toate orele si le calculeaza ies toti bani!
DanMC a scris:

....ma. conform normelor muncii un angajat are dreptul sa munceasca 12 ore pe zi . 8 ore de la o firma si 4 ore de la alta, ...



Care este prevederea din Codul Muncii care se refera la asa ceva ?
Ultima modificare: Luni, 3 Martie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Freelis imi poti raspunde te rog la ce am scris mai sus? Multumesc!
12 ore/zi lucrate urmate de 24 ore repaus. m-am exprimat gresit mai sus....

Alte discuții în legătură

Salariul minim pe economie rabusanuraluca rabusanuraluca buna seara va rog frumos sa ma lamuriti intr-o problema. cumnata mea e incadrata ingrijitor la gradinita, dar pe CIM apare specificata suma de 644 ron ca ... (vezi toată discuția)
Taxe salariale angajat + angajator roxydora roxydora imi puteti spune va rog care sunt taxele (si cuantumul acestora) pe care le plateste angajatul, precum si cele pe care le plateste angajatorul pentru un ... (vezi toată discuția)
Ciasoc PYON PYON Ce se intelege prin CIASOC ??? Ce semnifica ? (vezi toată discuția)