avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salar - lamurire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salar - lamurire

Buna seara!1. Am si eu o intrebare sau mai bine zis o nelamurire! Matusa mea lucreaza ca si ingrijitoare la o gradinita iar pe fluturas ii apare Salariu de baza-846 acum dupa ultima marire iar mai jos is specificate toate impozitele si taxele cum ar fi ---CAS--47 CIASOC-89?? Ce ii asta? Deducere persoanala-250?? Iar la final netu arata asa...633 virat card! 2.Am un coleg care lucreaza ca si Agent de securitate-firma serioasa cat de cat! Dar la el apare pe fluturas-total salar baza-882 si 656 net! Numai zic ca ia inca 300-400 lei pe langa si nici acum nu intelege de unde vin aia etc! Deci el ajunge in total la salar de 1200 lei! Intrebarea ii de ce la Gradinita are brutu difeferit de colegu meu si netu la fel? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 4 Martie 2014
1. Salariul brut nu poate fi sub 850 lei .

2. Din salariul but se opresc urmatoarele contributii individuale:
- contribuţia individuală de asigurări sociale: 10,5%;
- contribuţia individuală de asigurări de sănătate: 5,5%;
- contribuţia individuală datorată la bugetul asigurărilor pentru şomaj: 0,5%.
- impozit pe venit 16%

3. Deducerea personala - reprezinta o facilitate fiscala acordata de stat salariatilor. Aceasta este stabilita in functie de numarul persoanelor aflate in intretinere.

In speta, deducerea pentru un venit sub 1.000 de lei pentru un angajat care nu are pesoane în întreţinere este de 250 de lei.

4. Calculul salarial pentru un salariu brut de 846 lei il gasiti aici
[ link extern ]

5. Calculul salarial pentru un salariu brut de 882 lei il aveti aici
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim pe economie rabusanuraluca rabusanuraluca buna seara va rog frumos sa ma lamuriti intr-o problema. cumnata mea e incadrata ingrijitor la gradinita, dar pe CIM apare specificata suma de 644 ron ca ... (vezi toată discuția)
Ciasoc PYON PYON Ce se intelege prin CIASOC ??? Ce semnifica ? (vezi toată discuția)
Salariu net ciprianSTOICA ciprianSTOICA ce salariu net primeste un angajat care are salariul brut 670ron si cum se calculeaza cota pt fiecare contributie in parte? (vezi toată discuția)