Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Problema asigurare auto RCA

Buna seara, dupa cum spune titlul am o problema cu aceasta asigurare. In urma cu putin timp am achizitionat o masina inscrisa in romania cu contract de vanzare cumparare. Fiind un bun cetatean merg si o inscriu la fisc si urmez procedura legala de transcriere. Am mers la anaf sa cer dovada cum ca nu am recuperat taxa auto (etapa in lucru) programare la RAR pt. certificat de autenticitate etc. deci transcriere in lucru. Intre timp un domn taximetrist foarte binevoitor nu are loc de masina mea in parcare si imi sparge bara spate. Mergem la constatare la asigurator, unde avea respectivul asigurarea, se face constatarea si de 3 saptamani imi tot respinge dosarul deoarece acesti angajati foarte inteligente nu pricep de ce masina, proprietate personala dovedita cu contract de vanzare cumparare si pe baza deciziei de impunere privind impozitul pe mijloacele de transport nu este pe numele meu si in certificatul de inmatriculare(procedura nefinalizata) si imi vin cu argumentul ca ei nu stiu pe cine sa despagubeasca, pe fostul proprietar care inca apare in actele masinii sau pe mine proprietarul actual. Aveti idee ce e de facut?:(
Ultima modificare: Luni, 3 Martie 2014
nucu$, utilizator
Cel mai recent răspuns: g30rg3 , utilizator 15:07, 5 Martie 2014
Dumneavoasta in baza actului de vanzare cumparare sunteti proprietarul bunului . In consecinta trebuie sa fiti despagubit. Nu este treaba asiguratorului daca ati transcris actele . Amenintati societatea de asigurari ca veti face plangere penala pentru abuz !
amdauna a scris:

Dumneavoasta in baza actului de vanzare cumparare sunteti proprietarul bunului . In consecinta trebuie sa fiti despagubit. Nu este treaba asiguratorului daca ati transcris actele . Amenintati societatea de asigurari ca veti face plangere penala pentru abuz !

Multumesc mult de raspuns.
Deja sunt sub orice critica. Am primit din partea dansilor o asa numita "temporizare" in care isi invoca dreptul de a face investigatii suplimentare deoarece exista neclaritati privind modul de producere a accidentului care pot dura pana la 3 luni de zile. Intrebarea mea e urmatoarea, daca merg mai departe cu transcrierea autovehicolului si ajunge in toate documentele pe numele meu, pe baza carui criteriu mai pot fi despagubit cand dosarul s-a formulat cu totul si cu totul altfel?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Martie 2014
g30rg3, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident in parcare privata Eduard Ciprian Slai Eduard Ciprian Slai Un prieten al meu a fost lovit intr-o parcare de hipermarket de un alt autoturism. Cauza, neacordare de prioritate, celalalt venea din dreapta. Avariile nu ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto Imparatu Imparatu Buna seara!Detin un autoturism proprietate personala in italia,cu toate actele in regula!cum munca nu imi permite sa stau mult timp in tara as dori sa stiu cum ... (vezi toată discuția)
Accident rutier problema constatare daune RaMiZ RaMiZ Buna ziua Am o masina adusa din bulgaria cu numere de bulgaria itp asigurare toate actele pe bulgaria valabile pana in luna decembrie a fost obtinuta procura ... (vezi toată discuția)