avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta de vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta de vechime in munca

Buna ziua.
Revin cu o alta intrebare: Pot obtine de la ITM Bucuresti o adeverinta de vechime in munca, sau trebuie sa o cer in mod special angajatorului? In cat timp ar trebui eliberata adeverinta de la data solicitarii?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:28, 4 Martie 2014
Buna ziua,
Conform Codului muncii
Art. 34
(5) La solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.
HG 500 - registru general de evidenta al salariatilor
Art.8
(3) La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
(6) In masura in care, din motive obiective, angajatorul se afla in imposibilitatea de a elibera documentele prevazute la alin. (3), salariatul sau fostul salariat poate solicita inspectoratului teritorial de munca din raza caruia angajatorul isi desfasoara activitatea eliberarea unei adeverinte din care sa rezulte elementele continute in registru, astfel cum a fost intocmit si transmis de catre angajator. Inspectoratul teritorial de munca in cauza elibereaza documentul, in baza registrului electronic transmis de angajator, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
Obligatia de a va elibera adeverinta de vechime incumba, in principal , angajatorului si nu ITM-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot afla daca contractul meu de munca este inregistrat la fortele de munca popescuc2007 popescuc2007 Cum pot afla daca contractul meu de munca este inregistrat la Fortele de munca? (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta de vechime Daniel Adam Daniel Adam Am solicitat la firma unde am lucrat o adeverinta de vechime si fisa fiscala pe 2011,dar am fost refuzat total.Am nevoie de o indrumare,ce si cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Revisal ContSters48681 ContSters48681 Am fost la ITM sa cer un revisal de la data de1.01.2011 pana in prezent. Exact cum scrie in cartea de munca toate modificarile, anuale, lunare. Am platit cei ... (vezi toată discuția)