avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită autorizare executare silita pe cheltuiala debitorului
Discuție deschisă în Executare silită

autorizare executare silita pe cheltuiala debitorului

Buna,
am o nelamurire cu privire la un dosar de executare.
In urma unui proces (pe care l-am castigat - in calitate de reclamant) instanta a dispus demolarea unor constructii executate pe terenul meu; am investit hotararea si m-am dus la un executor care a intocmit un proces verbal (in luna MARTIE 2009) prin care arata ca paratul refuza sa demoleze constructiile (nu a vrut sa semneze nici macar acest proces-verbal), precum si faptul ca eu (creditorul) voi solicita instantei sa autorizeze executarea obligatiei de a face pe cheltuiala debitorului.

1. Asta presupune sa fac o alta cerere la judecatorie?
2. Daca raspunsul este afirmativ, imi intemeiez cererea pe art. 580 indice 2 C.proc.civ, este bine ales acest articol?

Astept un raspuns din partea dumnevoastra, eu nu mai inteleg nimic.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: andreea_060686 , utilizator 16:21, 23 Aprilie 2009
Buna ziua,
Puteti sa il actionati in instanta cerand executarea silita prevazuta de lege prin care creditorul realizeaza, cu ajutorul constrangerii de stat, drepturi patrimoniale recunoscute prin hotararea unui organ de jurisdictie sau prin alt titlu, daca debitorul nu-si indeplineste de buna voie obligatiile.
Cu atat mai mult puteti sa va motivati actiunea in baza art. 580_2 C.pr.civ.. Puteti sa mentionati si art. 580_5 c pr.civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare executare silita pe cheltuiala debitorului vidus vidus Buna, am o nelamurire cu privire la un dosar de executare. In urma unui proces (pe care l-am castigat - in calitate de reclamant) instanta a dispus ... (vezi toată discuția)
Refuz executare iulis39 iulis39 Buna seara. Debitorii refuza sa indeplineasca obligatia de a face, mai exact nu vreau ,nici dupa ce au primit somatie sa demoleze niste anexe construite pe ... (vezi toată discuția)
Expertul refuza sa indeplineasca o hotarare judecatoreasca rolex rolex Am angajat o lucrare de ridicare topografica si de intabulare in CF a unei suprafete de teren in mediul rural. Dupa ce mi-a luat banii timp de un an nu am mai ... (vezi toată discuția)