avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte casatorie civila - a doua casatorie civila
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte casatorie civila - a doua casatorie civila

Buna ziua,

Am o mare neclaritate si, pentru ca site-ul oficial al primariei sectorului 2 este foarte alambicat, apelez la sprijinul dumneavoastra.

Asadar, nu am gasit informatii foarte actualizate cu privire la actele ce-mi sunt necesare pentru depunerea dosarului de casatorie, in conditiile in care am un divort la activ.

Am citit pe net despre o suma absolut aberanta de 5.000 lei, referitoare la o asa-zisa taxa de timbru, insa refuz sa cred ca poate fi reala aceasta suma solicitata.

Ma puteti ajuta, va rog, cu un raspuns corect si complet din punct de vedere legal?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:42, 6 Martie 2014
Cred ca ati citit un site neactualizat, la valoarea aia s-ar numi taxa de descurajare nu taxa de timbru B-)

Dvs. trebuie sa duceti sentinta de divort cu mentiunea irevocabila sau certificatul de divort administrativ iar restul de documente sunt:
- actele de identitate in original si copie
- certificatele de nastere in original si copie
- certificate medicale prenuptiale – pentru ambii viitori soţi – original;
- taxa de timbru :) (2 lei, nu cred ca s-a marit)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar cununie civila Aleahim21 Aleahim21 Pt a doua cununie civila mai e nevoie de ceva in plus, inafara de: - CI original + copii xerox - certificate nastere original + copii xerox - taxa 1 ron - ... (vezi toată discuția)
Divort taleamihaela taleamihaela care sunt pasii care trebuie sa ii urmez pentru a intenta un divort (vezi toată discuția)
Trecere granita copil dellinspiron dellinspiron Buna ziua, In urma divortului copilul mi-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila acum 15 ani... In august intentionez sa-l ... (vezi toată discuția)