avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contraventie

Depasirea gabaritului autovehicolului se poate penaliza si cu puncte sau doar cu amenda?deoarece caram niste tevi care erau cu 1 m mai lungi decat platforma camionului,aveau voie?:#-o#-o#-o
Cel mai recent răspuns: DanMC , utilizator 14:04, 4 Martie 2014
nu ai voie sa depasesti gabaritul semiromorcii . pentru astfel de transporturi iti trebuie autorizatie pentru transport special , iar soferul trebuie sa fie autorizat pentru astfel de transporturi .

daca ai norocul sa fi prins de controlorii de trafic ARR , amenda este substantiala .
au dreptul sa amendeze atat firma , cat si conducatorul camionului .
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2014
DanMC, utilizator
dar au voie si cu puncte?
controlorii ARR , sunt insotiti intodeauna de un echipaj de politie , care face constatarea apoi aplica amenda cuvenita.
la puncte umbla politia rutiera in baza constatarii controlorilor ARR .
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2014
DanMC, utilizator
THX :)

Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
cu placere .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea placutelor (dimensiuni si mase) pe camioane eu_craciun eu_craciun Buna ziua, am luat amenda pentru nerespectarea obligatiei de a asigura echiparea autovehiculului cu placute din care sa rezulte dimensiunile si masele maxime ... (vezi toată discuția)
Transport echipamente de munca proprii cu tractor agricol+trailer -autorizare gabibotea gabibotea Daca societatea detine un tractor agricol+trailer, care este inscris in circulatie , pentru efectuarea transportului de utilaje proprii intre 2 judete pe ... (vezi toată discuția)
Numere provizorii expirate JulianV JulianV Am patit urmatorele , am plecat noaptea in jur de or 3 cu masina , constrans de niste probleme urgente ( de familie ) , aceasta avea numerele expirate de aprox ... (vezi toată discuția)