avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Achizitie de la particulari
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Achizitie de la particulari

Buna ziua. Incerc sa ma luminez ca sa stiu cum imi ajut nepotul care are o I.I. (asociat unic, fara angajati). Am mai scris, dar dl. George-Neagu a anulat subiectul pe motiv ca se repeta,dar iata ca din 24.02 si pana acum sunt 8 zile si nu am nici un raspuns. Sunt convins ca toti care aratam cate o speza nu o facem decat cu scopul de a avea certitudinea ca totul va fi in regula la un moment de verificare anaf. Deci iata ce am scris in 24.02: " Am citit din ce am gasit pe net ,dar nu sunt lamurit complet in urmatoarea situatie: I.I. cu activitate de comert on line. Marfa o vinde in provincie pe fact. cu chit pusa in colet si ocazional in localitate cu fact. si BF. Poate achizitiona de la o persoana fizica produse pe care aceasta le-a luat initial de la un depozit, cu factura, dar care vrea sa le dea pentru ca pleaca din localitate si va avea alta slujba.
La achizitionare se intocmeste Borderou de achizitie, nota receptie, o fact. si un BF din casa de marcat. Am citit ca trebuie aplicat un impozit de 16%, dar nu se cunoaste cum se aplica, unde se varsa impozitul, ce pasi mai sunt pt incheiere vanz.-cump. " Mai mentionez inca odata ca I.I. nu are angajati (gestionar, achizitor). Cu multumiri si am speranta ca cineva va lamuri acest aspect.

Alte discuții în legătură

Achizitie de la particulari costachel costachel Buna ziua. Am citit din ce am gasit pe net ,dar nu sunt lamurit complet in urmatoarea situatie: I.I. cu activitate de comert on line. Marfa o vinde in ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitara ANA700303 ANA700303 Am urmatoarea problema: la data de 28.01.2008 au fost emise 5 facturi reprezentand marfuri, din Ungaria catre o firma din Romania. Data livrarii marfurilor se ... (vezi toată discuția)
Este suficienta chitanta sau se impune factura? eLaura eLaura Buna ziua! Pentru o firma care apeleaza la serviciile unui traducator autorizat este suficienta chitanta emisa de acesta din urma sau are nevoie de factura? ... (vezi toată discuția)