avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... revenire asupra deciziei in apel
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

revenire asupra deciziei in apel

Buna seara vin cu o intrebare la d-voastra, m-ati ajutat de multe ori si sper sa ma ajutati si acum. daca la divort care acum e in faza de apel am renuntat la un capat de cerere si anume acel de incredintare copil acum in apel pot reveni asupra deciziei? Marturisesc ca aceasta decizie am luat-o intr-un moment pe care il regret dar am crezut ca se va divortul mai repede deoarece este greu sa faci si servici si procese care se tot taraganeaza. As dori din tot sufletul sa pot reveni asupra deciziei mele deoarece am vazut copii si nu sunt deloc multumit de grija pe care o are fosta sotie de ei.
Cel mai recent răspuns: cris_deo , utilizator 22:01, 23 Aprilie 2009
Am inteles ca nu se mai pot face cereri noi insa copii nu sunt inca incredintati ci doar am renuntat la acest capat de cerere si ar trebui sa inteleg ca procedura apelului ma face sa stept sa se termine divortul, sa-i fie incredintati ei copii si apoi eu sa deschid actiune de reincredintare dar cred ca dureaza cam mult toate aceste proceduri dar poate ar trebui sa deschid actiune separata pe cale de ordonanta presedentiala pt ca dureaza mult si vreau sa am acces la copii mei mai ales sa le fac niste analize medicale ce necesita urgenta
Intr-adevar, în caz de divorţ, potrivit art.613 ind.2 c.proc.civ., „instanţa poate lua, pe tot timpul procesului, măsuri vremelnice cu privire la încredinţarea copiilor minori……”. Aceste măsuri sunt luate pe calea ordonanţei preşedinţiale.
Cred ca am gasit art din cod de pr civ care nu-mi permite sa revin asupra deciziei de renuntare la un capat de cerere: Art. 246 Reclamantul poate sa renunte oricand la judecata, fie verbal in sedinta, fie prin cerere scrisa.
Renuntarea la judecata se constata prin incheiere data fara drept de apel.
Daca renuntarea s-a facut dupa comunicarea cererii de chemare in judecata, instanta, la cererea paratului, va obliga pe reclamant la cheltuieli.
Cand partile au intrat in dezbaterea fondului, renuntarea nu se poate face decat cu invoirea celeilalte parti.

Art. 247
In caz de renuntare la insusi dreptul pretins, instanta da o hotarare prin care va respinge cererea in fond si va hotari asupra cheltuielilor.
Renuntarea la drept se poate face si fara invoirea celeilalte parti, atat in prima instanta cat si in apel.
Renuntarea se poate face in sedinta sau prin inscris autentic.
Hotararea se da fara drept de apel.
Cand renuntarea este facuta in instanta de apel, hotararea primei instante va fi anulata in totul sau in parte, in masura renuntarii.
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2009
cris_deo, utilizator
Dar aceste art. nu se refera la renuntarea judecatii?, ca sa fiu inteles eu am chemat in judecata pe fosta sotie pt desfacerea casatoriei si eu cred ca aceasta este judecata in sine iar incredintarea minorilor , revenirea la numele purtat anterior casatoriei sunt niste accesorii ale acestei actiuni si nu cred ca m-ar putea impiedica vre-un art de lege sa revin asupra capatului de cerere privind incredintarea minorilor mai ales cand situatia se impune fiind vorba de copii care se bucura de legi speciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate renunta la proces? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Sunt in proces de reincredintare a minorului,minor care mi-a fost incredintat la divort prin hotarare judecatoreasca,iar acum ma vad nevoit sa renunt la proces ... (vezi toată discuția)
Se poate desparti divortul de incredintarea minorului? miss_ra miss_ra Suntem intr-un proces de divort si amandoi dorim divortul. Dar fostul sot s-a razgandit si a facut apel pentru incredintarea copilului. Se poate pronunta ... (vezi toată discuția)
Divort olgaaneta olgaaneta am aflat cam acre ar fi pasii pentru deschiderea actiunii de divort si care sunt taxele;as avea totusi o intrebare: tinand cont de faptul ca suntem casatoriti ... (vezi toată discuția)