avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adoptie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adoptie

am 30ani,necasatorit,un loc de munca stabil si bine remunerat,o locuinta proprietate personala si doresc sa adopt un copil dintr-un orfelinat,de preferinta ,in varsta de cateva luni.Conform legislatiei din Romania este posibil acest lucru?
Cel mai recent răspuns: F.V. Strauß , Consilier juridic 12:45, 27 Aprilie 2009
Potrivit dispozitiilor Legii nr. 273/2004 prvind regimul juridic al adopţiei aveti posibilitatea de a adopta un copil. Orice persoană poate adopta dacă întruneşte condiţiile prevăzute de lege.
Da. Va invidiez si felicitari pentru misiunea la care doriti sa va angajati. va trebui sa mergeti la DGASPC in judetul unde locuiti si sa solicitati informatii privind documentatia necesara pe care trebuie sa o pregatiti in vederea obtinerii atestatului de parinte adoptiv. Aceasta ar fi prima faza mai inati de rezolvat in vederea adoptiei. Dupa care se va cauta un copil care sa fie potrivit pentru dvs si apoi vi se va face incredintarea minorului ptr 3 luni la domiciliul dvs dupa care urmeaza adoptia propriuzisa care se face prin hotarare judecatoreasca.
Subiect: RE: adoptie
Da, acest lucru este posibil, cu conditia de a indeplini cerintele prevazite de lege.
trebuie sa indepliniti conditii materiale si morale, necesare asigurarii dezvoltarii armonioase a copilului.
Adoptia este precedata de incredintarea copilului persoanei sau familiei ce doreste sa-l asdopte. La sfarsitul acestei perioade de incredintare, Comisia pentru protectia copilului hotaraste asupra eliberarii avizului favorabil adoptiei
Procedura adoptiei este o procedura mai complicata si se desfasoara in doua faze, prima in fata organelor administratiei publice si cea de-a doua in fata instantei de judecata.
Felicitari pentru initiativa dvs. Va doresc succses.
Buna ziua.In cazul in care un copil ce n-a fot recunoscut de tatal biologic se vrea a fie adoptat de un altul cum se procedeaza? Multumesc anticipat pt raspuns !
doriti sa-l adoptati sau doar sa-l recunoasteti??

Alte discuții în legătură

Adoptie minor iulia_trad_04 iulia_trad_04 Buna ziua, Acum doi ani am divortat, iar baietelul mi-a fost incredintat mie. Tatal biologic nu isi viziteaza fiul si nici nu ii plateste pensia ... (vezi toată discuția)
Adoptia de catre tatal vitreg corinuta corinuta Ce proceduri legale sunt pentru ca tatal vitreg sa/si poata adopta copilul sotiei sale. In cazul cand e de acord tatal natural si in cazul cand nu e de acord ... (vezi toată discuția)
Adoptie ContSters70444 ContSters70444 Buna ziua, Am doi copii din prima casatorie, de 11 si 8 ani, incredintati spre crestere si educare mie conform unei H.J. Din a doua casatorie mai am inca un ... (vezi toată discuția)