avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptia de catre tatal vitreg
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptia de catre tatal vitreg

Ce proceduri legale sunt pentru ca tatal vitreg sa/si poata adopta copilul sotiei sale. In cazul cand e de acord tatal natural si in cazul cand nu e de acord tatal natural. Binenteles ca mama e de acord cu adoptia, este cea care a obtinut incredintarea copilului dupa divort cu tatal natural al copilului.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:21, 5 Noiembrie 2008
Cum se procedeaza in cazul adoptiei copilului de catre sotul parintelui său?
Se sesizeaza in mod direct instanţa judecătorească cu actiune privind incuviintarea adoptiei, de catre sotul care doreste sa adopte.
În cazul adopţiei copilului de către soţul părintelui său, consimţământul părintelui firesc se dă în faţa instanţei judecătoreşti odată cu soluţionarea cererii de încuviinţare a adopţiei.
Odată cu solicitarea consimţământului, instanţa solicită direcţiei raportul de consiliere şi informare care confirmă îndeplinirea obligaţiei prevăzute la art. 14 din Legea nr.273/2004.
Documentele ce trebuie depuse odata cu cererea de incuviintare a adoptiei sunt:
-consimtamintele parintilor biologici exprimate prin act notarial autentic
-certificatul de naştere al copilului, în copie legalizată
-certificatul medical privind starea de sănătate a copilului, eliberat de către unităţi publice nominalizate de către direcţia de sănătate publică
-certificatul de naştere ale adoptatorului în copie legalizată
-certificatul de căsătorie al adoptatorului, în copie legalizată
-cazierul judiciar al adoptatorului
-certificatul medical privind starea de sănătate a adoptatorului, eliberat de medicul de familie pe lista căruia este înscris.
Pentru aceasta adoptie nu este necesara obtinerea atestatului, deschiderea procedurii adoptiei interne pentru copil, si nici incredintarea in vederea adoptiei.
Fata de cele aratate de Elis nu mai ramane decat sa va angajati avocat si se va rezolva problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie ContSters70444 ContSters70444 Buna ziua, Am doi copii din prima casatorie, de 11 si 8 ani, incredintati spre crestere si educare mie conform unei H.J. Din a doua casatorie mai am inca un ... (vezi toată discuția)
Adoptie minor iulia_trad_04 iulia_trad_04 Buna ziua, Acum doi ani am divortat, iar baietelul mi-a fost incredintat mie. Tatal biologic nu isi viziteaza fiul si nici nu ii plateste pensia ... (vezi toată discuția)
Adoptie viorelnav viorelnav voi avea un copil rezultat dintr-o relatie pasagera.Mama copilului nu-l doreste iar eu il doresc.Am avut curajul si i-am povestit sotiei si il doreste si ea ... (vezi toată discuția)