avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS dobanzi bancare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS dobanzi bancare

Spuneti-mi, va rog, daca stie cineva, daca sotia (cu venit doar din dobanzi bancare) unei persoane care are venituri din salarii trebuie sa plateasca cass pe veniturile din dobanzi?
Cel mai recent răspuns: vvv85 , utilizator 13:37, 9 Martie 2014
Da trebuie sa plateasca cass 5,5% din venitul din dobanzi, dar nu mai putin decat 47 lei/luna (respectiv calculat la salariul minim pe economie).
Deci depozitele trebuie facute pe numele celui care are venit din salarii pentru a nu plati cass?
Eu asa zic ...
am fost imputernicit pe un cont in anii 2009-2010 (in perioada aceasta eram si student) apoi din 2010 am un cont de depozit de aproximativ 10.000 ron, fiind angajat din 2012. Trebuie sa platesc CASS din urma? Daca sunt angajat si am un cont in banca trebuie sa platesc CASS pt dobanda bancara?
- daca ati fost imputernicit si nu titular, nu aveti nicio obligatie pentru perioada respectiva.

- in perioada 2010-2012, da, ar fi trebuit sa platiti cass. Acum, in ce masura or sa va gaseasca, este discutabil, iar dilema este ca daca va duceti la ei sa intrebati va dibuiesc, iar daca nu va duceti este posibil sa va curga penalitatile de atunci incoace fara ca dvs. sa stiti (pentru ca nu va anunta decat cu putin inaintea implinirii termenului de prescriptie extinctiva ca sa se adune debite consistente, iar termenul este de 5 ani si ceva).

- daca acum, azi, sunteti angajat si aveti cont in banca, NU, nu mai trebuie sa platiti cass pentru dobanda, caci deja platiti pentru salariu (legea).

Alte discuții în legătură

Cas pentru dobanda la banca ? cristian p cristian p 1. Daca am avut depozit bancar cu dobanda datorez pe langa impozit pe venit si CAS pentru dobanda respectiva ? 2.Daca am inchiriat masina cu contract de ... (vezi toată discuția)
Impozit cass persoana coasigurata,dar cu depozit bancar la termen! Marox83 Marox83 Buna ziua,am si eu niste nelamuriri,in anul 2010 luna mai am decis sa platesc contributia CASS prin plata directa eu nefiind angajat,am efectuat plata directa ... (vezi toată discuția)
Formularul 630 tudor55 tudor55 Trebuie sa plateasca CASS in Romania o persoana fizica romana angajata in Anglia prin contract permanent ,pe o perioada nelimitata ? Mai concret ,este scutita ... (vezi toată discuția)