avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

tata casatorit a doua oara.mama vitrega nu mai are copii.dupa ce a decedat tata apartamentul revine dupa cate stiu eu copiilor tatalui si mamei vitrege.intrebarea mea este dupa decesul mamei vitrege cine mosteneste partea ei? mentionez ca apartamentul a fost cumparat de tata si mama vitrega iar noi copiii(doi) nu stiu juridic cum suntem fata de mama vitrega.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:34, 6 Martie 2014
Fata de "mama vitrega" nu aveti niciun grad de rudenie, daca nu ati fost infiati de aceasta.

Pe mama vitrega o vor mostenii, fratii/surorile ei (daca exista) sau nepotii de frate/sora (daca exista).

Daca nu mai are astfel de rude in viata la momentul decesului acesteia, atunci mostenirea se considera vacanta si o culege statul.
Convingeti-o sa va lase testament daca nu are mostenitori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar ... FabianOnel FabianOnel Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar mama a murit după 6 ani de la căsătorie, eu și fratele meu, avem dreptul la averea lăsată de ... (vezi toată discuția)
Succesiune Anna_b Anna_b Buna ziua, Tatal meu a decedat cu ceva timp in urma am facut succesiunea dupa el si am mostenit 1/4 din casa ... acum cateva saptamani a murit si mama ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, situatia este urmatoarea: tata mort, cei doi baieti ... ddena ddena Buna ziua, Situatia este urmatoarea: tata mort, cei doi baieti renunta la mostenire in favoarea mamei vitrege.Fiecare din baieti are un copil, acesti copii ... (vezi toată discuția)