avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Criterii calificare
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Criterii calificare

1.Ofertantul trebuie sa faca dovada unei experiente similare in ultimii 5 ani realizata din cumularea a maxim 2 contracte avand ca obiect lucrari cu grad similar de complexitate si avand o valoare cumulata de cel putin 5.000.000 lei.

In baza acestei cerinte , un ofertant a venit cu un contract care s-a desfasurat in perioada decembrie 2006- ianuarie 2009. Contractul s-a finalizat in ianuarie 2009, dar in aceasta perioada nu a realizat decat lucrari in valoarea de 100.000 lei.
Va rog sa-mi spuneti daca acest contract pot sa-l consider in totalitate ca si experienta similara in ultimii 5 ani , sau consider experienta similara numai partea execuata in luna ianuatie 2009, restul perioadei pentru care a executat lucrari fiind mai vechi de 5 ani .
Ordinul 509/2011 al preşedeintelui ANRMAP, în anexa 1 la Contracte de lucrări clarifică acest aspect printr-o notă: " În situaţia în care contractele au fost semnate înainte de perioada de 5 ani, autoritatea contractantă va lua în considerare lucrările executate şi duse la bun sfârşit în perioada solicitată şi va avea în vedere doar lucrările executate în această perioadă. "
Puteţi lua în considerare pentru experienţa similara a respectivului ofertant doar partea din contract care s-a executat în anul 2009, care din câte am înţeles este în valoare de 100.000 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Experienta similara alexandru_grigoras alexandru_grigoras Buna ziua, Am urmatoarea situatie... Se da executarea unei lucrari compusa din: lucrari hidrotehnice, lucrari de constructii civile si lucrari de drumuri. ... (vezi toată discuția)
Informaþii privind capacitatea tehnicã alexandru_grigoras alexandru_grigoras Aş dori să mă lămuresc într-o anumită situaţie cu privire la capacitatea tehnică şi profesională: Se dă următoarea cerinţă: “Cerinta ... (vezi toată discuția)
Oferte financiare egale- criteriu de departajare Mihai86P Mihai86P Buna seara, in cazul a 2 oferte egale am ales un criteriu de departajare experienta ofertantului din ultimi 3 ani, este un criteriu restrictiv? Va multumesc (vezi toată discuția)