avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Criterii calificare
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Criterii calificare

1.Ofertantul trebuie sa faca dovada unei experiente similare in ultimii 5 ani realizata din cumularea a maxim 2 contracte avand ca obiect lucrari cu grad similar de complexitate si avand o valoare cumulata de cel putin 5.000.000 lei.

In baza acestei cerinte , un ofertant a venit cu un contract care s-a desfasurat in perioada decembrie 2006- ianuarie 2009. Contractul s-a finalizat in ianuarie 2009, dar in aceasta perioada nu a realizat decat lucrari in valoarea de 100.000 lei.
Va rog sa-mi spuneti daca acest contract pot sa-l consider in totalitate ca si experienta similara in ultimii 5 ani , sau consider experienta similara numai partea execuata in luna ianuatie 2009, restul perioadei pentru care a executat lucrari fiind mai vechi de 5 ani .
Ordinul 509/2011 al preşedeintelui ANRMAP, în anexa 1 la Contracte de lucrări clarifică acest aspect printr-o notă: " În situaţia în care contractele au fost semnate înainte de perioada de 5 ani, autoritatea contractantă va lua în considerare lucrările executate şi duse la bun sfârşit în perioada solicitată şi va avea în vedere doar lucrările executate în această perioadă. "
Puteţi lua în considerare pentru experienţa similara a respectivului ofertant doar partea din contract care s-a executat în anul 2009, care din câte am înţeles este în valoare de 100.000 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Experienta similara alexandru_grigoras alexandru_grigoras Buna ziua, Am urmatoarea situatie... Se da executarea unei lucrari compusa din: lucrari hidrotehnice, lucrari de constructii civile si lucrari de drumuri. ... (vezi toată discuția)
Oferte financiare egale- criteriu de departajare Mihai86P Mihai86P Buna seara, in cazul a 2 oferte egale am ales un criteriu de departajare experienta ofertantului din ultimi 3 ani, este un criteriu restrictiv? Va multumesc (vezi toată discuția)
Informaþii privind capacitatea tehnicã alexandru_grigoras alexandru_grigoras Aş dori să mă lămuresc într-o anumită situaţie cu privire la capacitatea tehnică şi profesională: Se dă următoarea cerinţă: “Cerinta ... (vezi toată discuția)