Buna ziua,
Sunt proprietarul unei locuinte la curte din 1992, obtinuta prin contract de vanzare-cumparare. Acum cateva zile am primit o citatie sa ma prezint la un mediator datorita fapului ca un vecin are pretentii asupra unei parti din proprietatea mea(o parte din teren-gradina)Mentionez ca am toate actele la zi, cadastru pe intreaga suprafata ca si in contractul de vanzare-cumparare. Am obtinut si o adeverinta de la taxe si impozite din care reiese ca vechiul proprietar a platit impozit pe aceeasi suprafata din anul 1954. Trebuie sa-mi fac griji?
Multumesc anticipat !
Stimate domn, griji ar trebui sa va faceti oricum si vad ca va faceti. Numai cineva inconstient ar sta cu mainile incrucisate si ar astepta nici el nu stie ce! Ati consultat deja un avocat, deci aveti cat de cat incredere in respectivul, altminteri nu l-ati fi abordat. Discutati cu respectivul si stabiliti conditiile in care sa va reprezinte. Asa, pe vorbe... trebuie vazute actele d-voastra, ale vecinului... De aia ziceam sa mergeti la mediere, vecinul era obligat sa ,,dea din casa". Si mergand insotit de avocat acesta isi putea face o parere avizata despre ce sanse ati avea daca s-ar ajunge in instanta. Repet, daca aveti nervii tari si nu sunteti stresat d-voastra si familia de actiunea vecinului, asteptati sa inceapa procesul si atunci veti afla ce acte detine vecinul.
desi nu sunt in tema cu proprietati , mosteniri si succesiuni , urmaresc subiectul cu interes.
intrebarea mea este urmatoarea : vecinul .... (urmeaza un moment de ragaz) ... ce-a pazit din 1954 pana in 2014 cand i s-a nazarit sa arunce o privire in curtea omului ?
pai asta ma intreb si eu . prin absurd , sa presupunem ca vecinul ar avea ceva un document , de ce nu l-a folosit pana acum ? a stat si copt bine situatia , ca atunci cand ii este lumea mai draga omului (cel care a deschis subiectul) , sa mearga ...auzi prin judecati ! cinstit vorbind , la batranete (60 de ani) , iti trec prin minte tot felul de minuni .
Granituire
dheedo
Buna ziua,
in 2011 am cumparat o casa cu terenul aferent, proprietate imprejmuita provizoriu de vanzator cu un gard de sarma. La putin timp dupa incheierea ... (vezi toată discuția)
Ce...fac??
mieluu
o.k.am luat sentinta judecatoreasca .pentru asta am fost la mediere ,am scris latimea terenului meu4 m,al celuilalt 10.justitia a scris ca noi.
numai ca noi ... (vezi toată discuția)