avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concurs intre garantiile personale si garantiile reale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concurs intre garantiile personale si garantiile reale

In cazul in care am garantat o persoana in vederea acordarii unui imprumut bancar, in acelasi timp existand si o garantie personala in numele aceluiasi debitor bancar, si am fost executat silit, am vreo posibilitate sa ma indrept impotriva fideiusorului pentru a imi recupera o parte din prejudiciul suferit odata cu executarea silita?
Tin sa mentionez ca este vorba de un imprumut de 100.000 de euro, imobilul meu valorand 300.000 de euro, si ca fideiusiunea se pare ca a fost in limita a 50.000 de euro.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: VictorManiu , utilizator 17:48, 6 Martie 2014
Trebuie vazut contractul, de unde limita aia de 50000? Creditorul executa ce-i e mai usor. Dv. nu va puteti indrepta impotriva fideiusorului, ci impotriva debitorului pe care l-ati garantat.
Multumesc pentru raspuns. Pai din ce mi s-a comunicat este vorba de o fideiusiune partiala iar persoana pe care am garantat-o este persoana juridica si acum este insolvabila. de aceea intreb, ca din cate stiu fideiusiunea este o garantie personala, si din moment ce fideiusorul a garantat personal pentru credit, ma pot eu oare indrepta contra lui din moment ce debitorul initial este insolvabil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fidejusiunea versus ipoteca VictorManiu VictorManiu In cazul in care am garantat o persoana in vederea acordarii unui imprumut bancar, in acelasi timp existand si o garantie personala in numele aceluiasi debitor ... (vezi toată discuția)
Executarea in urma unei fideiusiuni poate "ataca" imobil ipotecat? ContSters205719 ContSters205719 Buna! Am urmatoarea situatie: in calitate de administrator la un SRL (2 asociati) am semnat in 2011 un contract de fideiusiune, actualizat anual prin acte ... (vezi toată discuția)
Executare silita garant ipotecar stoicamir stoicamir Buna ziua, As avea nevoie de un raspuns pentru urmatoarea situatie: Acum 5 ani, mama mea a eliberat o procura unei persoane pentru a pune ipoteca pe un teren, ... (vezi toată discuția)