avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Eliberarea unui act de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Eliberarea unui act de identitate

Buna seara,

Eu domiciliez intr-o localitate rurala,locuiesc impreuna cu un frate de al meu in casa parintilor,la acest moment decedati amandoi.De curand m-am casatorit si as vrea sa locuiesc cu acte in regula impreuna cu sotul meu in casa parintilor mei.Cum pot sa-i fac si sotului meu domiciliul la adresa unde locuiesc eu ?Mentionez ca nu avem un act de proprietate pe casa parinteasca,insa la primaria din localitate parintii mei au figureaza cu casa de locuit,construita in anul x.samd,noi dupa deces nu am facut dezbaterea sucesiunii din lipsa banilor.As putea eu sa l iau in spatiu pe sotul meu,tinand cont ca eu am domiciliul la aceasta adresa?Cum sa procedez,unde sa ma adresez pentru a rezolva aceasta problema?Multumesc anticipat!:)
Cel mai recent răspuns: ghita2000 , utilizator 19:07, 6 Martie 2014
o varianta ar fi sa mergeti la Primarie si sa luati o adeverinta de la registrul agricol, din care rezulta ca la numele dvs. si al mostenitorilor exista acel imobil. Cu adeverinta si dovada de la Politia din localitate mergeti si ii faceti cartea de identitate.
Bine ar fi sa solicitati secretarului de la primarie si anexa 24 dupa ambii parinti ai dvs. pentru a merge la un notar macar dupa certificatul de mostenitor.
Abia dupa, putem discuta de posibilitatile de a dobandi imobilul prin uzucapiune, pe calea instantelor de judecata.
Va multumesc mult.Am fost la primarie,insa,cu o plictiseala de moarte secretarul m-a trimis sa fac succesiunea,spunandu-mi ca nu are voie si ca este ilegal sa mi dea adeverinta pe numele meu, fiindca nu am calitatea de mostenitor si ca se dobandeste doar in urma succesiunii,ori noi nu avem bani acum,nici eu si nici sotul nu lucram,suntem intr-o situatie mai dificila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum devin proprietar pe terenul unde am casa amplasata? sinad sinad Buna ziua! Vin la dvs. cu o mare rugaminte si daca se poate sa imi raspundeti. Eu si fratele meu suntem mostenitori ai tatalui meu care a murit in urma cu ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune locuinta nicolae_iliut nicolae_iliut Buna ziua, Va solicit sprijunul in rezolvarea urmatoarei probleme: Parintii mei locuiesc din 1967 in casa bunicilor lor ( strabunicii mei) decedati din 1966. ... (vezi toată discuția)
Acte de proprietate pe teren florin-soare florin-soare buna ziua, situatia in care ma aflu este ca la casa parinteasca nu exista act de proprietate si nici titlu de proprietate eliberat dupa anul 1991, existand ... (vezi toată discuția)