avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune de vanzare-cumparare

Buna ziua, cine ma poate indruma si pe mine, despre ce este vb. am incheiat un contract de promisiune de vanzare-cumparare pentru un imobil tot odata primind integral suma de bani ceruta, urmand ca in termen de 30 de zile sa-i predau casa cea ce am si facut casa aflanduse in buna stare, imobilul fiind cu legea 112 inca nu trecuse cei 10 ani urmand sa mai asteptam 1 an cand von incheia contractul in forma autentica, dupa ce a trecut 1 an cumparatorul nu a mai vrut sa incheiem contractul eu lam notificat la notarul unde facusem promisiunea, sa prezentat la notar spunand ca inca nu are toate actele pentru a incheia contractul in forma autentica si ca se obliga sa vina cu toate actele sa incheiem contractul, au trecut 3 ani de cand lam notificat dar cumparatorul nu mai este de gasit, inte timp casa nu mai este locuita si se afla in paragina ( sta sa cada) casa fiind pe numele meu am platit in toti acesti ani impozite pe locuita chirie pe teren + amenzi de la primarie pentru igenizare, problema este ca eu am un venit lunar de 800 lei nu am bani pentru a da in judecata ce pot face in situatia asta ?
Ultima modificare: Vineri, 7 Martie 2014
niculae123, utilizator
Cel mai recent răspuns: niculae123 , utilizator 13:30, 7 Martie 2014
Atata timp cat in precontractul de vanzare cumparare a fost stipulat ca dreptul de proprietate asupra imobilului se transmite de promitentul-vanzator catre promitentul-cumparator la data semnarii contractului de vanzare-cumparare, iar acesta nu a fost inca semnat, dv. sunteti proprietarul imobilului chiar daca ati primit tot pretul.
Asa incat aveti posibilitatea sa il chemati in judecata pe cumparator pt. ca instanta sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare (acest fapt implicand costuri in primul rand cu taxele de timbru ale cererii si onorariu de avocat) sau la fel de bine, puteti ramane proprietarul imobilului si sa asteptati sa ia atitudine cumparatorul.

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 7 Martie 2014
Ofelia Teodorescu, Avocat
Multumesc mult pentru raspuns dar sunt foarte incurcat, daca las sa ia atitudine cumparatorul inseamna ca eu trebuie sa platesc in continuare datoriile case, sa dau in judecata nu am banii necesari , nu stiu ce fa fac...... totus va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune sinalagmatica de vinzare cumparare imac imac Buna ziua. In urma cu 1 an am incheiat o promisiune de v-c pentru un imobil in calitate de promitent vinzator, fara termen si fara clauze . Promisiunea a ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare contract de vanzare-cumparare DrHOOK. DrHOOK. Buna seara, Am un prieten care vinde un apartament,a facut un antecontract de vanzare-cumparare cu un cumparator care a obtinut un credit ipotecar. In ... (vezi toată discuția)
Anulare antecontract de vanzare cumparare clucer clucer Buna ziua, Va rog am nevoie de informatii in legatura cu anularea antecontractului de vanza cump pe motiv ca promitentul cumparator nu si-a respectat ... (vezi toată discuția)