avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Stabilirea clauzelor abuzive in apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Stabilirea clauzelor abuzive in apel

Buna ziua

M-am judecat cu o bancasi am castigat procesul pe fond insa acum ei au cerut Apel.In prima faza am cerut instantei stabilirea clauzelor abuzive insa aceasta ceere mi-a fost respinsa.In fapt eu am demarat acest proces deoarece eram executata silit iar pentru a intarsia executarea am deschis proces!Instanta mi-a anulat toate actele facute de executor insa clauzele abuzive nu!Acum la Apel pot cere din nou stabilirea clauzelor?ce pot face?cum ma sfatuiti?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: pacurariu maria , utilizator 13:59, 11 Martie 2014
Stimată doamnă,

Mai întâi, ce fel de proces ați avut: contestație la executare, oare? Ar fi bine să aduceți detalii privind speța.

Cu stimă.
Mai intai multumesc pentru raspuns....da,asa este ,am facut contestatie la executare .Am cerut si expertiza contabila ,s-a dovedit ca suma pentru care urma sa fiu executata nu era reala,mai mult contractul ,mai bine zis actul aditional de la contract nu este lizibil fiind scris cu litere extrem de mici insasi judecatoarea a cerut de 2 ori o copie lizibila insa nu au depus la dosar,toate majorarile si modificarile aduse ulterior acestui act nu aveau acordul meu...nici verbal si nici scris,am descoperit ca s-au retras bani din cont (fiind vorba de Card de Credit EUROLINE) peste limita de credit aprobata si in mai multe randuri ....fapt imposibil deoarece fara acordul bancii nu puteam practic sa utilizez decat strict limita de credit!
In final s-au anulat toate actele de executare silita si au fost obligati sa plateasca cheltueli de judecata!
Acum in Apel cer anularea sentintei motivand ca Instanta a tinut cont de expertiza contabila neprofesionista si ca suma calculata de ei se vede clar in istoricul platilor...
Cum trebuie sa imi prgatesc intampinarea la apelul facut de partea parata in acest caz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot depune acțiune în constatare? Chestiuta Chestiuta Bună ziua. Am avut un contract de credit care a fost executat silit în martie 2019. Am depus contestatie la executare dar a fost respinsa și în apel în ... (vezi toată discuția)
Pot depune cerere de constatare clauze abuzive? Chestiuta Chestiuta Buna ziua, Am avut o contestatie la executare care a fost respinsa si un apel. In cadrul contestatiei am specificat ca nu s-a respectat modalitatea de ... (vezi toată discuția)
Companie in insolventa razvanindolean razvanindolean Am detinut un SRL pana anul trecut la care aveam un credit de investitii si o linie de credit garantate atat cu bunurile achizitionate precum si garantie ... (vezi toată discuția)