avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Eliberare adeverinte de catre primarie
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Eliberare adeverinte de catre primarie

Buna ziua,

Am o intrebare daca se poate.

Este legal ca o primarie sa nu elibereze diverse adeverinte necesare cetatenilor pe motiv ca acestia au restante la plata impozitelor?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 14:35, 24 Aprilie 2009
Faceti o cerere scrisa inregistrati cererea si atunci or sa va elibereze in max. 30 de zile.
NU.
Este un abuz. Pentru recuperarea impozitelor exista o procedura de urmat si aceea trebuie urmarita si executata. Este ca si cum daca ati avea datorii la unitatea in care lucrati nu va dau carnetul de munca pe motiv ca aveti datorii.
Inocentia
Multe Consilii Locale , pentru "stimularea" platii impoztelor, au luat hotararea ca , in situatia unor astfel de cereri, pentru eliberarea documentelor solicitatea sa oblige cetatenii la plata impozitelor...este o masura de "constrangere sub perdea"
Nu este legal, dar este o practica foarte des folosita, fireste in mod abuziv.
Faceti ce va sfatuit colegul florinturlet si apoi veti vedea ce trebuie facut in continuare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare adeverinta aniria74 aniria74 Mama mea are dreprul la ajutor pt incalzire.printre acte i se solicita o adeverinta de la asociatie cu nr de persoane.presedintele nu ii elibereaza aceasta ... (vezi toată discuția)
Conditionare eliberare adeverinta venit cyan cyan Stiu ca plata impozitului pe proprietate la administratia fiscala nu este conditionata de achitarea datoriilor. Dar eliberarea unei adeverinte de venit ... (vezi toată discuția)
Refuzul emiterii unui act intrucat nu mi-am achitat impozitele ukmaurice ukmaurice [b][i]In urma solicitarii de eliberare a unui certificat de urbanism pentru o hala industriala pe terenul unei persoane juridice,s-a obtinut avizul comisiei de ... (vezi toată discuția)