avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Expertize auto si expertize medico-legale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Expertize auto si expertize medico-legale

buna ziua. ma intereseaza daca in faza de apel mai pot cere o noua expertiza medicolegala si o expertiza pentru determinarea valorii si a daunelor autoturismului, rezultate in urma unui accident auto in care am calitatea de victima. acum procesul este amanat pentru angajarea unui avocat. cand si unde fac cererile pentru administrarea noilor dovezi? va multumesc
Cel mai recent răspuns: luciantec , utilizator 21:54, 12 Martie 2014
In principiu da, desi ele ar fi trebuit propuse prin motivele de apel. La primul termen de judecata cu procedura completa in apel veti putea solicita argumentat probele amintite.

Cand vorbiti de o noua expertiza, inseamna ca s-a facut una in fond? Nu ati contestat concluziile acesteia?
O expertiza tehnica judiciara in specialitatea auto, respectiv pentru evaluarea pagubelor si a despagubirilor, noua sau completarea celei efectuate la fond, poate fi ceruta in apel, in conditiile in care:
-ati facut observatii la raportul de expertiza, iar raspunsul primit de la expert nu a lamurit in totalitate observatiile facute la raport sau expertul nu a tinut cont in formularea raspunsului de anumite elemente aflate la dosar/ depuse de dvs. in instanta,
-instanta de fond nu a aprobat efectuarea unei contraexpertize tehnice judicare, cu toate ca dvs. ati facut observatii ca cele mentionate la punctul anterior.
O noua expertiza medico-legala poate fi ceruta la apel, daca in perioada scursa de la fond la apel, au aparut elemente medicale noi, evidente (expl. victima a fost incadrata ulterior judecarii pe fond, intr-un grad de invaliditate, datorat accidentului suferit), care eventual pot sa completeze/ sa infirme/ sa confirme, concluziile expertizei medico-legale efectuate la fond.
buna ziua,. va multumesc pentru lamuriri.
prima expertiza medico-legala a fost facuta la 2 saptamani dupa prima operatie dar in urma unor complicatii, la 2 luni dupa prima operatie am mai facut o interventie chirurgicala pentru inlocuirea placii de ososinteza deoarece in urma unei alunecari in baie am rupt a dua oara piciorul si placa. in prima expertiza apare doar o singura operatie si in faza de apel nu am facut contestatie in privinta acelei expertize deoarece avocatul mi-a spus ca nu trebuie sa mai fac. eu i-am cerut acest lucru si acum zilele de spitalizare din prima expertiza( 80-90 zile) nu mai constituie infractiune. eu am de la medicul ortoped o adeverinta medicala in care imi recomanda o noua interventie chirurgicala pentru extragerea placii de ososinteza.
cu privire la expertiza auto, precizez ca la instanta de fond s-au facut 3 xpertize pentru determinarea dinamicii accidentului si stabilirea vinovatiei ( o expertiza, o contraexpertiza si inca o noua expertiza) dar nu s-a efectuat si o expertiza din partea firmei de asigurari ( in prima faza nu se stabilise vinovatia celor implicati in accident) sau a unui expert civil cu privire la daunele produse si valoarea bunului inainte de accident.
nu cunosc motivele invocate la cererea de apel si ma intereseaza daca mai pot inainta o alta completare la cerea cu motivele pentru apel.
apelul incepe pe 25 martie si ar mai fi timp pentru unele administrari de probe.
va rog sa-mi spuneti daca cerea pentru incuviintarea de acte probatorii se depune inainte la arhiva sau le depun in prima zi a apelului?
va sunt recunoscator pentru efortul si timpul acordat. va multumesc
Depuneti la dosarul cauzei, cu nr. de inregistrare/ data de la arhiva tribunalului, cu cel putin 5 zile inainte de termenul de apel, in copie xerox, toate documentele pe care le considerati utile pentru a va sustine punctul de vedere. Astfel, aceste documente vor fi avute in vedere de catre instanta, la data apelului. Daca le depuneti in instanta, la data apelului, se va da cu siguranta un alt termen de judecata,pentru studierea documentelor depuse de dvs.
Nu mi se pare in regula, ca dvs. nu cunoasteti motivele invocate pentru apel. Ar trebui sa aveti o discutie cu avocatul dvs. in acest sens si sa studiati in amanunt dosarul aflat la arhiva tribunalului.
buna ziua. va multumesc mult pentru raspunsuri. astazi voi merge la arhiva sa studiez dosarul si voi discuta cu avocatul avut la fond.

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate expert milosescu milosescu Accident auto 2010 initial fara victime.ulterior a \"aparut\" o victima..sotia soferului.initial mi.s.a intocmit proces verbal de contraventie.dar ulterior am ... (vezi toată discuția)
Comisia de avizare și control de pe lângă inml a recomandat o noua expertiza psihiatrica CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Am un caz încadrat juridic pe omor calificat și conform raportului de expertiza medico-legala psihiatrica a rezultat ca inculpata nu a avut discernământ ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara topografica Iondalea Iondalea Sunt parat intr-un dosar de granituire si as dori sa mi spuneti daca as putea depune o expertiza judiciara topografica pe cheltuiala mea, deoarece expertul ... (vezi toată discuția)