buna ziua. ma intereseaza daca in faza de apel mai pot cere o noua expertiza medicolegala si o expertiza pentru determinarea valorii si a daunelor autoturismului, rezultate in urma unui accident auto in care am calitatea de victima. acum procesul este amanat pentru angajarea unui avocat. cand si unde fac cererile pentru administrarea noilor dovezi? va multumesc
buna seara. astazi am studiat dosarul si inca nu au fost formulate motivele apelului. le voi formula si depune cu 10 zile mai devreme. voi depune cerere pentru incuviintare probe si cerere pentru depunere inscrisuri probatorii.
eu inca nu am cerut o expertiza pentru determinarea valorii motocicletei. credeti ca este mai bine sa solicit din partea instantei desemnarea unui expert sau sa fac o expertiza extrajudiciara si un deviz din partea unui service autorizat ?
Expertizele tehnice extrajudiciare nu sunt avute in vedere de catre instantele de judecata, in special daca se aproba efectuarea unei expertize tehnice judiciare.
Cereti instantei sa aprobe o astfel de expertiza, desi poate fi considerata tardiva sau contestata de partea adversa, cu motivarea timpului scurs de la producerea evenimentului si pana in prezent.
Daca sunt elemente la dosar din care pot fi luate date pentru aceasta expertiza sau puteti depune date ce pot fi avute in vedere de catre expert, atunci aveti sanse sa se aprobe.
buna seara. va multumesc mult pentru raspuns. motocicleta se afla depozitata in garaj in aceleasi conditii si la dosar sunt mai multe fotografii cu starea ei tehnica. voi incerca sa cer si o expertiza pentru determinarea valorii initiale si gradul de distrugere in urma accidentului.