avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenda
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenda

buna ziua!

aseara am fost oprit de un echipaj de politie si, deoarece nu purtam centura, am fost sanctinat cu amenda. intocmind procesul verbal, politistul nu a trecut data corecta, trecand in loc de 23.04.2009 data 23.09.2009 (este un 9 clar, fara dubii).

in eventualitatea unei contestari a amenzii, mi s-ar da castig de cauza? si pe ce temei?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 13:16, 25 Aprilie 2009
si asta e drept :D
In conformitate cu prevederile OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor:
Art. 17. - Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu.

Eu consider ca in acest caz lipseste data savarsirii faptei.....poate cineva sa demonstreze data savarsirii.....sau trebuie sa astepte pana in septembrie?
Consider ca sunt sanse mari de anulare a procesului verbal.
Contestati procesul verbal in instanta.
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
ha, am citit articolul din og 2.2001 inainte de a posta, dar nu am fost suficient de atent; nu am vazut ca scrie [...si a datei comiterii acesteia]. asta parca ar creste sansele - vatamarea se prezuma in cazul asta.

daca exista data sau nu, ma gandesc ca au si ei un registru separat in care consemneaza amenzile si ar putea face proba adevaratei date - pana la urma data exista, dar nu e corecta.
@rozi
Lispa datei este una. Greseala materiala este alta.
DA poate, probabil exista martori,
Nu zic sa nu incerce insa... :(
Unde a consemnat gresit politistul data? La rubrica data intocmiri? sau in descrierea inprejurarilor comiteri faptei? Intreb, pentru ca de regula in PV apare de cel putin doua ori data.
oricum, nu poate fi vorba de nulitate,parerea mea.:)

Detectiv Particular FILIP STELIAN

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal - data comitere - lipsa anului omerta90 omerta90 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu parerile Dvs. Am acumulat recent 15 puncte de penalizare, Pe ultimul proces verbal, fiind depistat in localitate cu ... (vezi toată discuția)
Adresa gresita pv. Atti89 Atti89 Buna ziua! Am primit o amenda pentru depasirea vitezei (s-a retinut permisul pentru 90 de zile). Ulterior am observat ca adresa mea (localitatea) este gresita ... (vezi toată discuția)
Contraventie - data contraventiei nu corespunde cu inregistrarea video emylianomonac emylianomonac Buna seara, Am fost oprit in data de 15.09 pentru depasirea vitezei legale, surprins cu aparatul radar. La intocmirea procesului verbal, la data intocmirii ... (vezi toată discuția)