avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul compensatoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul compensatoriu

Am lucrat la o firma privata pana in data de 13 aprilie de unde am fost disponibilizata datorita desfiintarii postului.Am solicitat sa mi se acorde salariul compensatoriu si mi s-a zis ca pana in data de20 aprilie mi se va da ,insa nu mi-au dat nimic.Va rog sa-mi spuneti ce pot face pentru a mi se da acest salariu ce mi se cuvine ,cat mai trebuie sa mai astept?
Astept raspuns va rog.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:55, 22 Septembrie 2009
1. Daca nu il primiti in curand amenintati-i ca ii dati in judecata si vedeti ce zic.
2. Mai intai incercati la ITM, poate va ajuta.
3. Daca nu, puteti sa actionati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul unde aveti domiciliul sau resedinta. Fiin litigiu de munca sunteti scutita de taxe.
Mult succes!

La fel ca si colegul tudorvaleriu, va sfatuiesc sa le trimite-ti o cerere pri scrisoare cu confirmare de primire, in care sa le solicitati ca sa va achite in cel mai scurt posibil suma de bani ce va este dator angajatorul, iar daca nu se conformeaza solicitarii, datii in judecata sub atenta supraveghere a unui jurist.

Succes!
exceptand cazul de mai sus, ptr.a primi salariile compensatorii, trebuie facuta o cerere de catre fostul angajat sau angajatorul trebuie sa le plateasca conform CCM, de la sine?! contractul meu se incheie pe 12.05. in cazul asta trebuie sa astept pana in iunie sau se vireaza in data in care de ob.primeam salariul, respectiv 15 mai?!

Multumesc!
Angajatorul trebuie, odata cu documentele de concediere, sa va achite toate drepturile salariale si banesti. In cel mai rau caz o poate face in prima zi de plata a salariilor in unitate.
tudorvaleriu a scris:

Angajatorul trebuie, odata cu documentele de concediere, sa va achite toate drepturile salariale si banesti. In cel mai rau caz o poate face in prima zi de plata a salariilor in unitate.

Am cateva intrebari :
Este posibil ca un eventual contract colectiv incheiat la nivel de firma sa prevada ca in cazul in care contractul individual inceteaza din motive ce nu tin de persoana salariatului acesta sa nu aiba dreptul la nici un salariu compensator, ci doar de plata drepturilor la zi (salariu la zi + eventual concediu neefectuat + plata eferenta zile de preaviz )?

In cazul posturilor de conducere care este perioada legala de preaviz?

Care este timpul de prescriere a datoriilor angajatorului catre angajat ?

Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca national - este obligatoriu? gabosiistvan gabosiistvan Este vorba de un caz concret: societatea (angajatorul care doreste desfacerea contractului de munca al unor angajati motivand acest lucru prin lipsa ... (vezi toată discuția)
Salar compensator handsu handsu Prevederile art.78 din Cont?ractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National sunt aplicabile chiar daca - angajatorul sustine - acest lucru nu este prevazut in ... (vezi toată discuția)
Somaj- sunt obligati sa ne plateasca concediile restante? micaa micaa Buna ziua. As avea si eu cateva intrebari. Incepand cu data de 23.04.2010 sunt in preaviz 20 de zile, pana pe data de 13.05.2010. Nu mi s-au platit 20 de zile ... (vezi toată discuția)