Am lucrat la o firma privata pana in data de 13 aprilie de unde am fost disponibilizata datorita desfiintarii postului.Am solicitat sa mi se acorde salariul compensatoriu si mi s-a zis ca pana in data de20 aprilie mi se va da ,insa nu mi-au dat nimic.Va rog sa-mi spuneti ce pot face pentru a mi se da acest salariu ce mi se cuvine ,cat mai trebuie sa mai astept?
Astept raspuns va rog.
1. Nu este posibil acest lucru, intrucat contractele colective de muncă nu pot conţine clauze care să stabilească drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de muncă încheiate la nivel superior.
2. Perioada de preaviz pentru functii de conducere este de 30 de zile calendaristice in cazul demisiei, iar in cazul concedierii CCMN prevede doar un preaviz de 20 de zile lucratoare fara a mai face deosebirea intre functii de conducere si functii de executie.
3. Termenul de prescriptie al drepturilor banesti neachitate este de 3 ani de zile de la data de cand trebuia achitat salariul.
1. Iata ce spune Cpodul muncii:
Art. 238. - (1) Contractele colective de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca incheiate la nivel superior.
2. Perioada de preaviz este de 20 de zile lucratoare, indiferent de functie, daca CCM la nivel de unitate nu prevede termene mai mari.
3. Termenul de prescriptie este de trei ani de la nasterea dreptului.
Salar compensator
handsu
Prevederile art.78 din Cont?ractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National sunt aplicabile chiar daca - angajatorul sustine - acest lucru nu este prevazut in ... (vezi toată discuția)