avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... ROI vs HG
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

ROI vs HG

Buna ziua, as dori sa aflu parerea dvs vizavi de efectele juridice ale unui Regulament de Ordine Interioara. O institutie publica invoca superioritatea si obligativitatea ROI-ului desi este in contradictie cu o Hotarare de Guvern (incalca acea HG). Care are prioritate: ROI sau HG?
Cel mai recent răspuns: annabela , utilizator 16:40, 13 Martie 2014
1. Daca se incalca un act normativ prin prevederile reg.intern , atunci orice salariat interesat poate sesiza angajatorul cu privire la dispoziţiile regulamentului intern, în măsura în care face dovada încălcării unui drept al său.

2. Controlul legalităţii dispoziţiilor cuprinse în regulamentul intern este de competenţa instanţelor judecătoreşti, care pot fi sesizate în termen de 30 de zile de la data comunicării de către angajator a modului de soluţionare a sesizării formulate.

3. Ce prevede acea HG si ce prevede reg.intern?
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Art. 5 alin 3. HG 1588/2007 - se solicită avizul furnizorilor de servicii implicaţi cu privire la posibilităţile tehnice de furnizare independentă a utilităţilor pe tronsoane sau pe scări, precum şi pentru realizarea branşamentelor. Unul dintre furnizori imi conditioneaza eliberarea avizului de plata la zi a debitelor scarii mele catre asociatia de proprietari din care ne desprindem, prevalandu-se de ROI-ul lor. Eu sustin ca ROI-ul lor nu imi este opozabil, debitele vor rezulta din protocolul de desprindere iar ei trebuie sa imi elibereze avizul de principiu, in caz contrat ne ingradesc dreptul legal de a ne constitui ca asociatie de prop. distincta prin votul a 50% + 1 din proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietari nemultumiti vor asociatie noua Alex58 Alex58 Santem un bloc cu 4 scari si 80 de ap.si santem toti in asociatia de proprietari.As vrea sa stiu daca se poate face o noua asociatie de proprietari pe doua ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare protocol predescughe predescughe Buna ziua Am o intrebare Asociatie nou infiintata prin desprindere din asociatie veche nu poate semna protocolul de desprindere din vechea asociatie din ... (vezi toată discuția)
Separare asociatie de proprietari MihneaIG MihneaIG Avem o asociatie de proprietari formata din 2 scari. Proprietarii de pe scara 1 vor separarea de cealalta scara. Care sunt pasii legali de urmat? Referitor la ... (vezi toată discuția)