avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal

Buna ziua, as vrea sa stiu daca procentul de 85 % de la concediu prenatal si cel pentru cresterea copilului se calculeaza din venitul net sau 85 % din venitul brut(venitul de angajare)?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:15, 10 Martie 2014
Se calculeaza din venitul brut din care vi se opreste cotizatia pentru CAS (pensie).
1. Indemnizatia pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) este de 85% din baza de calcul care este format din veniturile brute din cele 6 luni anterioare lunii in care intrati in concediul de maternitate.

2. - Indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) este de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- In aceste venituri intra veniturile din salarii, din indemnizatii de concedii medicale sau de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu prenatal adyna_me adyna_me Buna ziua, Sunt insarcinata in luna a 6a si ar trebui sa intru in concediu prenatal la 1 oct urmand sa nasc pe 20 nov. As dori sa stiu daca concediul ... (vezi toată discuția)
Concediu pre si post-natal alexa1305 alexa1305 Buna ziua.As vrea sa stiu cum se calculeaza indemnizatia pentru cele 126 de zile de concediu pre si post-natal, de asemenea si indemnizatia de maternitate de 2 ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu crestere copil ana176 ana176 Buna ziua, as dori sa stiu cum se calculeaza concediu postnatal,adica cel dupa nastere,nu cel de dinainte. Sal.brut este 1374 lei. multumesc (vezi toată discuția)