avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Administrator unic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Administrator unic

Sunt administator unic la o societate la care in prezent nu am nici un salariat.E obligatoriu o societate comerciala sa aibe cel putin un salariat?Eu trebuie sa ma angajez pe mine?Practic eu comand eu execut?Ma puteti ajuta cu o baza legala?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:17, 17 Martie 2014
Nu este obligatoriu ca o societate sa aiba salariati.

Daca sunteti asociat unic , atunci va puteti incadra la societatea al carei salariat unic sunteti.
Este obligatoriu se fiu asigurat la Casa de pensii si la Casa de sanatate daca nu optez pentru contract individual de munca?
Legea nr.263/2010:
Articolul 6
(1) In sistemul public de pensii sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii:
a) persoanele care desfasoara activitati pe baza de contract individual de munca, inclusiv soldatii si gradatii voluntari;
b) functionarii publici;
c) cadrele militare in activitate, soldatii si gradatii voluntari, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale;
d) persoanele care realizeaza venituri de natura profesionala, altele decat cele salariale, din drepturi de autor si drepturi conexe definite potrivit art. 7 alin. (1) pct. 131 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si din contracte/conventii incheiate potrivit Codului civil.
II.persoanele care isi desfasoara activitatea in functii elective sau care sunt numite in cadrul autoritatii executive, legislative ori judecatoresti, pe durata mandatului, precum si membrii cooperatori dintr-o organizatie a cooperatiei mestesugaresti, ale caror drepturi si obligatii sunt asimilate, in conditiile prezentei legi, cu cele ale persoanelor prevazute la pct. I;
III.persoanele care beneficiaza de drepturi banesti lunare, ce se asigura din bugetul asigurarilor pentru somaj, in conditiile legii, denumite in continuare someri;
IV.persoanele care realizeaza, in mod exclusiv, un venit brut pe an calendaristic echivalent cu cel putin de 4 ori castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si care se afla in una dintre situatiile urmatoare:
a) administratori sau manageri care au incheiat contract de administrare ori de management;
b) membri ai intreprinderii individuale si intreprinderii familiale;
c) persoane fizice autorizate sa desfasoare activitati economice;
d) persoane angajate in institutii internationale, daca nu sunt asiguratii acestora;
e) alte persoane care realizeaza venituri din activitati profesionale;
Venitul brut se realizeaza in baza unui contract individual de munca nu?Eu nu am incheiat un contract de administrare.E obligatoriu?Vreau sa mentionez ca eu au un CIM la o scoala.Multumesc pentru ajutor!
Daca aveti incheiat c.i.m., atunci sunteti deja asigurat.

Alte discuții în legătură

Contributii asigurari sociale reby reby Din anul 2005 realizez venituri ca si intreprindere familiala. Recent am primit o instiintare de la Casa de pensii cum ca figurez cu un debit de peste 8.000 ... (vezi toată discuția)
Pfa contributie pensii MARIAN76 MARIAN76 AM UN PFA ADICA CABINET DE EVIDENTA CONTABILA SI AM CONTRACT DE MUNCA LA O SOCIETATE COMERCIALA CU 6ORE/ZI SI LA UN CABINET CU 2ORE/ZI ADICA IN TOTAL 8ORE/ZI. ... (vezi toată discuția)
Cumulul pensiei anticipate partiale cu salariul in domeniul privat steliancazacu steliancazacu Am pensie partiala anticipata (ordonanta) si lucrez acum angajat in domeniul privat. Conform noului Cod al muncii pot cumula pensia partiala anticipata cu ... (vezi toată discuția)