avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract munca la domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract munca la domiciliu

Pentru un contabil care are incheiat contract de munca cu o societate la care tine contabilitatea , dar nu lucreaza la sediul firmei ci acasa , se poate incheia CIM la domiciliu ?
Daca are contract mai vechi se poate face un act aditional in care sa se specifice
ca lucreaza acasa si nu are pretentii la decontare transport sau altele ?
Cel mai recent răspuns: danaeconomist , utilizator 10:03, 12 Martie 2014
Da, se poate face un c.i.m. cu munca la domiciliu. In acest sens, vedeti dispozitiile de mai jos din Codul Muncii:

Art. 108
(1) Sunt consideraţi salariaţi cu munca la domiciliu acei salariaţi care îndeplinesc, la domiciliul lor, atribuţiile specifice funcţiei pe care o deţin.
(2) În vederea îndeplinirii sarcinilor de serviciu ce le revin, salariaţii cu munca la domiciliu îşi stabilesc singuri programul de lucru.
(3) Angajatorul este în drept să verifice activitatea salariatului cu munca la domiciliu, în condiţiile stabilite prin contractul individual de muncă.

Art. 109.
Contractul individual de muncă la domiciliu se încheie numai în formă scrisă şi conţine, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2), următoarele:
a) precizarea expresă că salariatul lucrează la domiciliu;
b) programul în cadrul căruia angajatorul este în drept să controleze activitatea salariatului său şi modalitatea concretă de realizare a controlului;
c) obligaţia angajatorului de a asigura transportul la şi de la domiciliul salariatului, după caz, al materiilor prime şi materialelor pe care le utilizează în activitate, precum şi al produselor finite pe care le realizează.

Art. 110.
(1) Salariatul cu munca la domiciliu se bucura de toate drepturile recunoscute prin lege si prin contractele colective de munca aplicabile salariatilor al caror loc de munca este la sediul angajatorului.
(2) Prin contractele colective de munca si/sau prin contractele individuale de munca se pot stabili si alte conditii specifice privind munca la domiciliu, in conformitate cu legislatia in vigoare.
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat dar lucrez de acasa bluesky_c3 bluesky_c3 Imi puteti spune care sunt procedurile pentru situatia in care ma angajez la o firma care presteaza servicii online (webdesign) iar eu voi lucra de ... (vezi toată discuția)
Angajat in alt oras bluesky_c3 bluesky_c3 Daca e vorba de servicii de webdesign, munca prestata de acasa, se poate sa fiu angajat la o firma din alt oras si din alt judet? (vezi toată discuția)
Activitatea la domiciliul fifi53 fifi53 Un angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata poata sa desfasoara activitatea la domiciliul lui. Mentionez ca sediul firmei este la Bucursti si ... (vezi toată discuția)