avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Servicii salubritate
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Servicii salubritate

Buna ziua,va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema. Eu am o proprietate si domiciliu pe raza orasului X si contract de servicii salubritate cu o firma din localitate. Mai detin o proprietate in alta localitate Y pe raza aceluiasi judet. Azi am primit o scrisoare recomandata de la primaria loc. Y cu informarea sumei de plata a impozitului proprietatii si SOLD o suma datorata pt servicii de salubrizare, ca fiind o hotarare a consiliului local al loc Y.
Va rog sa-mi spuneti in ce baza mi se poate impune o suma catre o societate cu care nu am contract si de ale carei servicii nu beneficiez,eu avand un contact la domiciliu. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elero , utilizator 22:21, 17 Martie 2014
Baza legala este hotararea de consiliu local dar dvs trebuie sa faceti o cerere de scutire de la plata acestei taxa avand in vedere ca dvs nu domiciliati acolo si nu beneficiati de serviciile societatii de salubrizare.
Dar tocmai ca au astfel de cereri au infiintat o taxa "abuziva" pt amenajarea si intretinerea locurilor de depozitare a deseurilor. Cum se poate ataca aceasta hotarare,pt ca daca nu am gunoi nu ma intereseaza nici locul lor de depozitare? Adica nu au platitori (producatori de resturi menajere) si au introdus o taxa,pt ca asa cum spuneti au baza legala.Daca puteti dati-mi trimitere catre o lege,articol. Multumesc
Vad ca e o moda cu taxa asta. Si eu am aceeasi problema. Mi se pare un abuz. Sunt curioasa daca este vreo solutie legala.
da, sa speram ca ne spune cineva cum se poate rezolva, pentru ca termenul de atac sau raspuns este de 15 zile si imediat trec.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de salubritate stabilita de consiliul local florin1952 florin1952 Buna ziua,sunt din orasul Buhusi, jud. Bacau si locuiesc in Italia din 1998. In Buhusi sunt proprietarul unui apartament de 54 mp, care nu este locuit din ... (vezi toată discuția)
Serviciu de salubrizare Nicu Radu Nicu Radu Parintii mei locuiesc intr-o comuna din judetul Arges, iar autoritatile locale ii obliga sa plateasca Taxa Locala pentru salubrizare, desi parintii mei nu ... (vezi toată discuția)
Debarasare deseuri, dupa o lucrare de mica amploare mic57 mic57 Sunt presedintele unei asociatii de proprietari, in sectorul 1, Bucuresti, iar unul dintre proprietari m-a intrebat cum poate debarasa parchetul laminat pe ... (vezi toată discuția)