Buna ziua si bine v-am regasit.
In luna februarie a acestui an, am primit preaviz de 15 zile, care ulterior, la sugestia d-voastra, printr-o sesizare la ITM, a devenit de 20 zile. Intrebarea mea este: la cate zile de concediu de odihna am dreptul aferent anului 2009, in conditia in care in acest an mi-am intrerupt preavizul cu concediu medicat (74 in total in acest an, dar si pe ultimele 12 luni?). Mai am de efectuat 10 zile din preaviz.
Va multumesc mult.
Din ceea ce ati relatat dumneavoastra consider ca aveti dreptul la 3 zile de concediu de odihna pentru anul 2009. Concediul de odihna se acorda proportional cu timpul lucrat.
Am peste 20 ani vechime si am avut dreptul la maximum de zile (24 sau 25, nu stiu exact). Tot nu sunt pe deplin lamurita. Proportional cu timpul lucrat nu-mi spune prea multe. Daca o luna este lucrata integral, dar in luna viitoare am sa zic un numar de x zile de concediu, care este baza de calcul? Multumesc
Pentru perioada cat ati fost in concediul medical nu se acorda zile de concediu de odihna.
Sa facem un calcul exemplicativ. Sa zicem ca munciti pana pe data de 30 aprilie 2009. In total pana la aceasta data sunt 120 de zile din care 74 de zile in concediul medical. Deci doar 46 de zile calendaristice ati muncit in acest an, adica o luna si jumatate. Pentru fiecare luna muncita beneficiati de 2 zile de concediu de odihna (calculat la un concediu de 24 de zile)....deci trebuie sa beneficiati de 3 zile de concediu. Sper ca ati inteles.
Calcul co
oniga_ioana82
Buna ziua,
Cine ar putea sa-mi ofere cateva informatii in legatura cu calcularea CO in fuctie de timpul lucrat?
am inteles ca se iau in considerare ... (vezi toată discuția)