avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cont bancar gresit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cont bancar gresit

Buna ziua.Am solicitat o retragere de bani dintr-un cont deschis la o firma de pariuri on-line.Problema consta in aceea ca am indicat un cod IBAN gresit - codul exista si este al unei persoane juridice.Firma de pariuri a aprobat tranzactia si mi-a retras suma solicitata din contul meu deschis la ei.Ca urmare a propriei mele greseli,suma in cauza nu a ajuns la mine.Firma careia ii apartine contul indicat de mine poate retine acei bani sau este obligata sa ii restituie?
Va multumesc.
Trebuie sa restituie banii, altfel poate fi actionata in instanta pt. imbogatire fara justa cauza.
+1
Aplauze primite
Marti, 11 Martie 2014, 23:19
A fost aplaudat de catre utilizatorul OfeliaTeodorescu
+1
Mesaj in forum
Marti, 11 Martie 2014, 23:19
Subiect: Cont bancar gresit
banca nu poate procesa o plata la care s-au dat informatii gresite despre titular , adica contul trebuie sa se pupe cu numele titularului , altfel banii nu pleaca din contul bancii platitoare.





nu inteleg ce informatie gresita am furnizat , dar daca trebuie stearsa inseamna ca asa trebuie.

odata ce am primit aplauze si de la un avocat coleg de discutie in acelasi subiect , cred ca a fost o informatie corecta si sigura.
lucrez zilnic cu banca si am avut destule experiente de-a lungul timpului ca sa pot da o informatie de genul acesta.

dar daca gi-jane2 considera asa....posibil sa fi facut o plata intr-un cont cu nume diferit decat cel detinut de banca.

probabil din acest motiv ne pleaca oamenii buni din tara , nu au loc de cei cu mai multa "experienta".


ceea ce faci se numeste putin abuz , dat fiind faptul ca ocupi funcia de modelator si ai dreptul sa iei o informatie si s-o modificis au sa o stergi , astfel incat sa privezi pe altii de acea informatie.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2014
ContSters315672, utilizator
@ minione, in primul rand nu trebuie sa se pupe nimeni cu nimeni, daca ai completat contul gresit al beneficiarului x, dar contul e valid si ii corespunde lui Y, banii zboara. Daca sunteti convins ca aveti dreptate si ca va verifica cineva, va propun sa incercati. :tooth:
In al doilea rand, informatia furnizata in mesaj e ca banii au plecat deja, deci e inutil sa mai zici ca trebuie sa se pupe contul cu persoana.
In al treilea rand, cf regulamentului, explicatii in legatura cu stergerea mesajului se cer moderatorului ( nu modelatorului ca nu modelez nimic) prin intermediul mesageriei private.
Pe viitor, incercati sa va informati mai bine pana sa dati un raspuns si respectati regulamentul de postare in forum, incalcarile repetate duc la avertisment.

Ps::confused: ce legatura o avea faptul ca ne pleaca specialistii cu discutia pe un forum ?

Gi-jane2 are dreptate. Nicio banca nu pune la dispozitia altei banci conturile pe care le are deschise si numele posesorilor acestor conturi. In concluzie nu se verifica daca beneficiarul banilor e acelasi cu titularul contului. Daca platitorul si beneficiarul au cont la aceiasi banca atunci poate sa se refuze plata pt. IBAN incorect. In rest se verifica doar daca respectivul cont e valid.
Chestia cu aplauze nu are nicio relevanta daca un raspuns e corect sau nu.

Buna ziua

In cazul meu platitorul - firma de pariuri - are cont deschis la alta banca.In acest caz mai pot recupera banii?Daca da atunci ce demersuri ar trebui sa fac?
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata eronata facuta intr-un cont pe care exista poprire asiguratorie de catre anaf adriana istrate adriana istrate Buna ziua, Din greseala am facut o plata oline la o firma, confundand-o cu alta firma (denumiriele firmelor semanu). Problema este ca firma unde am virat ... (vezi toată discuția)
Tranzactie cu cod iban gresit TANTY TANTY Cu actul de vanzare cumparare pentru un teren si autentificat de notar, am facut un credit ipotecar. La o luna dupa ce tranzactia a fosta facuta prin banca, ... (vezi toată discuția)
Bani trimisi in alt cont decat cel in care trebuia Marci58 Marci58 Buna ziua, Intampin si eu o problema cu o banca. Am emis o factura proforma cu numele firmei corect dar am scris un cont gresit. Binenteles ca banii au ... (vezi toată discuția)