avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajarea conform studiilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajarea conform studiilor

Am nevoie de ajutor: Lucrez in cadrul unei societati de stat, posturile pe care sunt angajati salariatii in cadrul societatii au ca cerinta o anumita specializare ca si studii; Spre exemplu:la muncitori sunt necesare studii medii (minim scoala profesionala sau liceu), pentru TESA studii minime medii sau superioare (in functie de postul ocupat), iar pentru maistri scoala de maistri (cu specilaizari diferite). Intrebarea mea este: pot promova din cadrul salariatilor mei, care momentan ocupa un post de muncitor, pe post de maistru pe cineva care nu are scoala de maistri, dar are studii superioare tehnice (respectiv inginer)? Exista vreo lege ceva care reglementeaza in mod strict cum se fac aceste incadrari pe posturi tinand cont de studii, in afara de COR.

Alte discuții în legătură

Pot ocupa functia de maistru cu studii superioare viasu gabriel claudiu viasu gabriel claudiu Pot fi angajat ca maistru daca nu am scoala de maistrii,in schimb am facultatea terminata cu diploma de licenta.Multumesc (vezi toată discuția)
Cor moise paula moise paula va rog , pot asimila ocupatii in cadrul aceleiasi grupe minore? mai precis un absolvent de liceu industrial profil mecanic poate ocupa functia de maistru ... (vezi toată discuția)
Incadrare in munca oroles2010 oroles2010 Buna ziua! Acum 2 ani si jumatate am fost angajat la o firma pe un post care conform COR nu necesita studii superioare ci studii medii. Dupa un an am fost ... (vezi toată discuția)