avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Regim de detentie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Regim de detentie

care sunt limitele de pedepse conform caruia se calculeaza regimul de detentie conform noului cod penal?
Cel mai recent răspuns: oltul , utilizator 10:13, 13 Martie 2014
Lege nr.254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal:

Art. 34
(1) Regimul de maxima siguranta se aplica initial persoanelor condamnate la pedeapsa detentiunii pe viata si persoanelor condamnate la pedeapsa inchisorii mai mare de 13 ani, precum si celor care prezinta risc pentru siguranta penitenciarului.

Art. 36
(1) Regimul inchis se aplica initial persoanelor condamnate la pedeapsa inchisorii mai mare de 3 ani, dar care nu depaseste 13 ani.

Art. 37
(1) Regimul semideschis se aplica initial persoanelor condamnate la pedeapsa inchisorii mai mare de un an, dar care nu depaseste 3 ani.

Art. 38
(1) Regimul deschis se aplica initial persoanelor condamnate la pedeapsa inchisorii de cel mult un an.

Art. 39
(1) Regimul de executare a pedepsei privative de libertate se stabileste de catre comisia prevazuta la art. 32 la prima intrunire a acesteia, dupa terminarea perioadei de carantina si observare sau dupa aplicarea regimului provizoriu.
(2) La stabilirea regimului de executare se au in vedere urmatoarele criterii:
a) durata pedepsei privative de libertate;
b) gradul de risc al persoanei condamnate;
c) antecedentele penale;
d) varsta si starea de sanatate ale persoanei condamnate;
e) conduita persoanei condamnate, pozitiva sau negativa, inclusiv in perioadele de detentie anterioare;
f) nevoile identificate si abilitatile persoanei condamnate, necesare includerii in programe educationale, de asistenta psihologica si asistenta sociala;
g) disponibilitatea persoanei condamnate de a presta munca si de a participa la activitati educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologica si asistenta sociala, moral-religioase, instruire scolara si formare profesionala.
De ce nu se respecta legea? Sotul are 7 ani si l-au bagat pe maxima siguranta SGR ceva de genul. De ce se fac aceste lucruri??ce putem face?? Vrea sa iasa la munca. Va multumesc mult
cu o pedeapsa de 3 ani 6 luni nu am nici o sansa sa ajung la semideschisi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim de detentie trebuia sa fie semideschis dar va fi inchis? puncuskaa puncuskaa la constatarea regimului de detentie exista institutia legii mai favorabile? ex.daca voi fi condamnat la 3 ani 6 luni pe baza vechiului cod ce regim primesc? ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata regim inchis theo_i theo_i Intrebare: Daca cineva este condamnat la 5 ani inchisoare, asta inseamna ca regimul de detentie este unul inchis? Si daca da, nu beneficiaza de posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Regim maxima siguranta - posibilitati schimbare gabytza79 gabytza79 Buna ziua.Sotul meu este inacrcerat la Arad cu o pedeapsa de 3 ani si 9 luni din care a facut 18 luni.In ciuda faptului ca a avut o evidentiere curata,nu are ... (vezi toată discuția)