avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Acciza combustibil
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Acciza combustibil

Ce tip de societate poate sa cumpere/vanda motorina..stiu ca e cu accize? sau ce tip de autorizatie/cod CAEN este?

Cel mai recent răspuns: Dita88 , utilizator 15:05, 13 Martie 2014
puteti lua o fransiza , si se ocupa societatea mama de toate cele necesare.
sa deschideti o societate proprie....este greu de patruns in sistem .
noi avem pompe proprii in curtea garajului ,nu comerializam carburant....si cu mare greutate am primit autorizatie , si aceea cu semnatura din partea DKV.
noi suntem o societate care participam la licitatii publice. am castigat o licitatie cu furnizare de motorina..si acuma s-a ridicat problema acasta..putem sau nu sa cumparam respectiv sa vindem motorina? domeniul nostru de activitate principal este transporturi rutiere de marfuri 4941 Cod Caen..intrebarea mea este daca se include motorina in aceste "marfuri"? sau ptr motorina este un cod specific? va rog sa ma ajutati. multumesc
in acest caz nu aveti drept de comerializare.
in plus pentru transport , trebuie sa fiti atestat pentru detinere de combustibil , "marfa" intrand sub incidenta ADR clasa 3 (infamalabile) . de transportat nu aveti voie decat daca sunteti autorizat ADR si aveti soferi licentiati ADR si daca aveti camion cu kit si licenta ADR . in plus va mai trebuie si un consilier de siguranta...

daca nu aveti captractor cu cistrena , intermedierea de astfel de transporturi este foarte complexa si riscanta in acelasi timp.


mai multe detalii puteti gasii aici.....este un pdf destul de lung.

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2014
ContSters315672, utilizator
Noi avem cisterna ca s-a cumparat special pentru acest proiect..noua ni se cere sa avem corespondent cod caen in ORC-ul nostru..iar pe mine ma interesa, in situatia data, carui cod CAEN i se incadrareaza activitatea aceasta, ca sa putem sa il autorizam pe certificatul nostru constatator..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amplasare rezervor combustibil - societate comerciala ariana03 ariana03 Buna ziua! Am urmatoarea intrebare: - in situatia in care o societate de achizitioneaza rezervoare de motorina mobile pt a depozita combustibilul necesar ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma - transport scarlatcorina scarlatcorina Buna ziua as dori sa stiu si in cazul infiintari unei firme cu dom principal de activitate transport ce cod caen este si daca trebuie o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Codul caen 4941 de transport marfuri l5843n978 l5843n978 codul caen 4941 transport marfuri imi permite sa comercializez marfa pe care o transport ? (vezi toată discuția)