avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sechestru pentru 500 lei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sechestru pentru 500 lei

buina ziua,
matusa mea locuieste intr-un bloc unde administratorul a facut contract cu o firma pentru reparatia terasei blocului. Pentru fiecare apartament s-a perceput suma de 520 lei.
Pentru ca pensia e foarte mica nu-si permite sa achie toata aceasta taxa si I s-a adus la cunostiinta de catre presedintele administratiei ca I se va face dosar pentru sustragerea de la plata datoriei si se va cere sa-i faca sechestru pe apartament.
va rog frumos explicate-ne , daca in caz de neplata a acestei taxe integral ce anume I se poate intampla si la ce ne putem astepta cel mai rau.
Multumim.
Mesaje reeditate
Utilizator numecod
Forum Drept civil - mosteniri, drept de proprietate si altele
Discutie legea care nu se respecta
Data mesaj Vineri, 21 Martie 2014, 15:52

Am revenit cu un subiect legat de neplata unei taxe de 500 roni care trebuie data pentru reparatia terasei blocului.
Persoana in cauza nu dispune de banii suficienti pentru a plati in 3 luni aceasta taxa, veniturile ei fiind extreme de mici.
A fost somata ca I se va intocmi dosar catre justitie si se va cere ipotecarea apartamentului pentru suma datorata.
Un jurist a invatat-o ca poate cere conform legii restituirea fondului de rulment cu care sa acopere apoi aceasta datorie.
noul administrator spune ca acest fond de rulment nu mai exista si ca a fost folosit pentru plata utilitatilor blocului.

va intreb:
pe ce baza se poate cere ipotecarea apartamentului unei persoane pentru o suma minima de 500 lei??????

se poate cere restituirea fondului de rulment, tinand cont ca timp de 7 ani acesta a fost platit integral.( momentan nu s-a mai cerut plata pentru fond de rulment din 2007)

multumim

====

@ Utilizator cazacuioana
Forum Drept civil - mosteniri, drept de proprietate si altele
Discutie legea care nu se respecta
Data mesaj Vineri, 21 Martie 2014, 16:13

Pentru orice datorie , orice creditor inclusiv asociatia va poate da in judecata , va obtine o hotarare judecatoreasca si aceasta va constitui titlu executor pentru care un executor judecatoresc o va pune in executare pe salariu, pe bunuri mobile sau imobile. Nu puteti solicita restituirea fondului de rulment decat in situatia mutarii .Mai bine va intelegeti cu conducerea sa platiti esalonat pentru ca se vor adauga si alte cheltuieli la judecata .

Ultima modificare: Vineri, 21 Martie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu cere nimeni ipotecarea apartamentului, exista o ipoteca legala in favoarea asociatiei. In baza ei, apartamentul se poate vinde pentru anumite datorii catre asociatie.

Fondul de rulment e pentru plata utilitatilor, nu reparatiilor. Un fond de reparatii nu exista?
Ni s-a comunicat de catre presedintele asociatiei ca faza cu vanzarea apartamentului pica deoarece o persoana care urmeaza sa fie executata silit pentru neplata, isi instraineaza imobilul unei alte pesoane acest lucru duce la anularea contractului de vanzare cumparare.
Si apoi ni s-a spus ca nu ni se elibereaza de catre asociatie facturile cu plata la zi a intretinerii si astfel nu vom putea demara nici o actiune de vanzare.

Administratorul actual se ocupa de bloc de aproape 2 ani de zile. Fond de reparatii a existat platit cand era vechiul administrator insa acum o dau de la unul la altul ca nu stiu ce sa spuna.de" disparitia lui" si se invinuiesc reciproc
Daca vreti cu adevarat sa vindeti, ce v-a zis presedintele sau cine v-a zis.. e o mare tampenie.
Sper ca daca v-ati hotarat sa vindeti , o faceti doar pt ca nu va permiteti sa va mai intretineti cu acea pensie la bloc si vreti sa achizitionati ceva mai mic pt a va ramane niste bani, nu pt ca nu aveti cei 500 de lei cat vi se pretinde.
Corect ce spune colega mai sus. In plus, puteti face o promisiune de vanzare cu un avans cu care sa achitati restantele inclusiv cei 500 de lei, apoi obtineti de la asociatie toate adeverintele de pe lume.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achitare retroactiva a fondului de rulment Crisovan Crisovan Buna ziua, Situatia sta in felul urmator: proprietarul unui apartament nu a fost de gasit cativa ani, perioada in care ceilalti locatari sustin ca au ... (vezi toată discuția)
Fondul de reparatii Radu_Buga Radu_Buga M -am mutat de curand intr-un bloc din alt cartier si vechiul proprietar imi cere sa ii restitui fondul de reparatii,la fel si administratorul sa platesc din ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere vitalsmart vitalsmart Buna ziua! Am cumparat un apartament in luna martie si pe 01.03.2018 am semnat actele. Vanzatorul a adus adeverinta de la asociatia de locatari emisa in ... (vezi toată discuția)